ΜΕΡΙΚΗ ανατροπή μια εβδομάδα πριν από την πρώτη Κυριακή εκλογής νέου προέδρου στη Ν.Δ. καταδεικνύει δημοσκόπηση της εταιρίας Metrisi, που έγινε το διάστημα 13-14 Νοεμβρίου.
Προβάδισμα στον Τζιτζικώστα δίνει νέα δημοσκόπηση
Κοινωνία
17/11/2015 | 09:43

ΜΕΡΙΚΗ ανατροπή μια εβδομάδα πριν από την πρώτη Κυριακή εκλογής νέου προέδρου στη Ν.Δ. καταδεικνύει δημοσκόπηση της εταιρίας Metrisi, που έγινε το διάστημα 13-14 Νοεμβρίου.

Στο σύνολο του δείγματος (1.246 άτομα πανελλαδικά, εκτός των νησιωτικών περιφερειών) ο Απόστολος Τζιτζικώστας εμφανίζεται να υποσκελίζει τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και μάλιστα με 5,2 μονάδες διαφορά. Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με ποσοστό 29,5% είναι πρώτος στις προτιμήσεις των πολιτών (σύνολο δείγματος), ενώ ακολουθεί με 24,3% ο νυν πρόεδρος του κόμματος. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει με σχετικά μικρή διαφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης (21,6%), ενώ ο Αδωνις Γεωργιάδης εμφανίζεται με μονοψήφιο ποσοστό (8,1%). Μάλιστα, ο κ. Τζιτζικώστας όχι μόνο διατηρεί το προβάδισμά του, αλλά το αυξάνει κατά 0,2% σε ψηφοφόρους που έστω και μια αφορά έχουν ψηφίσει Ν.Δ. Συγκεντρώνει 32,9% έναντι 27,5% του Ευάγγ. Μεϊμαράκη, 21,1% του Κ. Μητσοτάκη και 8,2% του Αδ. Γεωργιάδη.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα ευρήματα της δημοσκόπησης

Το σκηνικό, πάντως, αλλάζει όταν οι πολίτες, που σίγουρα θα προσέλθουν στις κομματικές κάλπες, καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα ποιον θα ψηφίσουν. Ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίζεται πρώτος με 33,5%, ο Απ. Τζιτζικώστας δεύτερος με 26,4% και ακολουθούν οι Κ. Μητσοτάκης με 22,1% και Αδ. Γεωργιάδης με 11,9%. Σκληρή μάχη γίνεται στο ερώτημα ποιος από τους τέσσερις θα ισχυροποιήσει την παράταξη. Ο κ. Τζιτζικώστας μπορεί να προηγείται, αλλά μόλις με 0,1% (26,2% έναντι 26,1%). Τρίτος αλλά σχετικά κοντά με 20,8% ο κ. Μητσοτάκης, ενώ ο κ. Γεωργιάδης έρχεται τέταρτος με μόλις 6,9%. Τέλος, οι πολίτες θεωρούν ότι ο κ. Τζιτζικώστας είναι ο «ιδανικός» να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς στο σύνολο του δείγματος συγκεντρώνει 23,9%, ενώ έπονται ο Ευάγγ. Μεϊμαράκης με 21,8, ο Κ. Μητσοτάκης με 18,4% και εκ νέου τελευταίος με 6,3% ο κ. Γεωργιάδης.

Πηγή: Δημοκρατία

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer