Τι δείχνει το βαρόμετρο της Public Issue
Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση του ΣΚΑΙ
Πολιτική
17/05/2013 | 01:06

Ρευστό είναι το πολιτικό σκηνικό, καθώς σύμφωνα με Βαρόμετρο Μαΐου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται μόλις με 0,5%. Αντίθετα, στην παράσταση νίκης προηγείται η ΝΔ, ενώ παραμένει καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς.

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με 28%, έπεται η ΝΔ με 27,5% ενώ τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 11,5%. Ίδιο ποσοστό 6,5% συγκεντρώνουν το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6% και η ΔΗΜΑΡ με 5,5%. Ιδιαίτερα υψηλό είναι το ποσοστό των λοιπών κομμάτων που αγγίζει το 8,5%.

Σε σχέση με το βαρόμετρο του προηγούμενου μήνα, η ΝΔ εμφανίζει πτώση 1%, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει 0,5%, όπως και η Χρυσή Αυγή. Αυξημένα είναι τα ποσοστά του ΚΚΕ (+1), και αισθητά μειωμένα του ΠΑΣΟΚ (-1,5), αλλά και της ΔΗΜΑΡ (-1)

Στην παράσταση νίκης προηγείται η ΝΔ με 45% έναντι 41 % του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει να θεωρείται ως ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, καθώς προηγείται με 40% έναντι του Αλέξη Τσίπρα (30%). Υψηλό παραμένει το ποσοστό (28%) που θεωρεί ως καταλληλότερο πρωθυπουργό τον…κανένα.

Επίσης, το 35% θεωρεί ως καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα μία τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, και το 24% θεωρεί ως καλύτερη για την Ελλάδα μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, το 60% εκτιμά ότι μάλλον δεν χρειάζεται να γίνουν εκλογές.

Σε ότι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών μεγάλη άνοδο σε σχέση με το βαρόμετρο του Απριλίου εμφανίζουν τα ποσοστά του Αλέξη Τσίπρα (+8) , της Αλέκας Παπαρήγα (+7) αλλά και του Πάνου Καμμένου (+6). Αμετάβλητο είναι το ποσοστό του Αντώνη Σαμαρά, ενώ μείωση παρουσιάζει το ποσοστό του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Αύξηση 8 μονάδων παρουσιάζει η δημοτικότητα του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Η δημοτικότητα της ΝΔ παραμένει σταθερή ,ενώ πτώση εμφανίζει η δημοτικότητα του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, ξεκάθαρη είναι η εικόνα σχετικά με το ποιο κόμμα της βουλής περνάει κρίση. Το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ είναι συντριπτικό, καθώς αγγίζει το 69%.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer