Μπόνους μορίων θα πάρουν οι μαθητές από τη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά, που θα συμμετάσχουν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ.
Πριμοδότηση μορίων στους Κεφαλονίτες μαθητές
Κοινωνία
25/02/2014 | 16:00

Μπόνους μορίων θα πάρουν οι μαθητές από τη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά, που θα συμμετάσχουν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ. Μαθητές, μαζί με τους γονείς τους, είχαν υποβάλει αίτημα ώστε να υπάρξει μέριμνα καθώς στην πιο κρίσιμη στιγμή της διαδρομής τους στην εκπαίδευση «αποσυντονίστηκαν» λόγω του σεισμού.

Πολλοί δεν μένουν πλέον στο σπίτι τους και άρα δεν μπορούν να μελετήσουν με τον ρυθμό που απαιτούν οι πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ και τα φροντιστηριακά μαθήματα αποδιοργανώθηκαν.

Ετσι, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα προχωρήσει σε ρύθμιση, και σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» οι υποψήφιοι θα λάβουν πριμοδότηση μορίων κατά τα πρότυπα του συστήματος που ισχύει για τους υποψηφίους με σημαντικές αθλητικές διακρίσεις.

Ταυτόχρονα, η Παιδοψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, θα συνδράμει τους εκπαιδευτικούς της Κεφαλονιάς ώστε να διακρίνουν στους μαθητές τους ψυχικά τραύματα λόγω του σεισμού (και ευρύτερα, λόγω φυσικών καταστροφών) και συμπτώματα μετατραυματικού στρες, που συχνά αναπτύσσεται.

panellhnies_ejetaseis

Πηγή: Καθημερινή

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer