Χρειάζεται μεγάλη βοήθεια καθώς απαιτείται μεγάλη δαπάνη χρημάτων, τα οποία η Ιερά Μονή δεν διαθέτει επειδή δεν έχει έσοδα.
Πρέπει άμεσα να αποκατασταθούν οι ζημιές στο μοναστήρι στα Λέπεδα
Εκκλησία
17/05/2014 | 09:22

Αξιότιμε/η Κύριε/α,
Σας γνωστοποιούμε ότι η Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής και Αγίου Ανθίμου Λεπέδων Ληξουρίου έχει υποστεί πολύ σοβαρές και εκτεταμένες ζημιές, από τις οποίες επισημαίνουμε τις εξής:
1. Έχει καταστραφεί η στέγη του κυρίως Ναού, ενώ οι τοίχοι παρουσιάζουν ρωγμές.
2. Οι τοίχοι του ξενώνα – κελιού έχουν υποστεί επίσης σοβαρές ζημιές.
3. Έχουν καταρρεύσει όλοι οι μανδρότοιχοι.
4. Το σημαντικότερο, ο παλαιός Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής, ο οποίος ευρίσκεται μέσα σε βράχο και χρονολογείται από το 1500 περίπου, αλλά και το παραπλεύρως ευρισκόμενο ασκητήριο του Αγίου Ανθίμου, έχουν σε πολλά σημεία καταρρεύσει.
Όλες οι παραπάνω ζημιές είναι δυνατόν να επισκευασθούν σύμφωνα με την γνώμη των ελεγκτών μηχανικών, ωστόσο απαιτείται μεγάλη δαπάνη χρημάτων, τα οποία η Ιερά Μονή δεν διαθέτει επειδή δεν έχει έσοδα.
Για την αποκατάσταση των ζημιών αυτών και την ανακαίνιση της παλαίφατης Ιεράς Μονής μας ώστε να μην καταλήξει σε ερείπωση και ερήμωση, παρακαλούμε για την πολύτιμη συνδρομή σας. Το οποιοδήποτε χρηματικό ποσόν έχετε τη δυνατότητα και την ευχαρίστηση να αποστείλετε προς εκπλήρωση του ανωτέρω σκοπού, παρακαλούμε να το αποστείλετε σε πίστωση λογαριασμού ………………………………………. στην Εθνική Τράπεζα, επ’ ονόματι των Επιτρόπων Ελένης Ν. Κεφαλά και Γερασίμου Ν. Βαλσάμου και θα σας αποσταλεί η σχετική απόδειξη.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και σας ευχόμεθα οι Άγιοι Προστάτες της Ιεράς Μονής μας να σας έχουν πάντοτε υπό την σκέπη Τους.
Με τιμή,
Διά την Ιερά Μονή
Ελένη Ν. Κεφαλά Γεράσιμος Ν. Βάλσαμος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer