Ένα ακόμη μεγάλο έργο που εμπνεύστηκε και σχεδίασε η Δημοτική Αρχή Παρίση μπήκε από χθες σε τροχιά υλοποίησης
“Πράσινο φως” από το Δ.Σ. για το έργο “αξιοποίηση λιμενικής ζώνης Κυανής Ακτής”
Πολιτική
19/11/2016 | 18:10

Ένα ακόμη μεγάλο έργο που εμπνεύστηκε και σχεδίασε η Δημοτική Αρχή Παρίση μπήκε από χθες σε τροχιά υλοποίησης καθώς το δημοτικό συμβούλιο έδωσε «πράσινο φως» και ενέκρινε την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Δήμου και Λιμενικού Ταμείου για την υλοποίηση του έργου «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΚΥΑΝΗΣ ΑΚΤΗΣ».

Την εισήγηση του θέματος έκανε ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Διονύσης Λυκούδης που τόνισε ότι το έργο αυτό εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο έργων της Δημοτικής Αρχής στο Αργοστόλι μετά την ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου και το έργο της ανάπλασης της περιοχής Γέφυρα-Λαχαναγορά. Πρόκειται για την περιοχή από το άγαλμα του Καββαδία μέχρι την προβλήτα των κρουαζιερόπλοιων με έμφαση στην περιοχή της Κυανής Ακτής.

Ο Δ. Λυκούδης υπογράμμισε ότι από θαύμα μέχρι σήμερα δεν έχουμε θρηνήσει στην περιοχή κάποιο θύμα μέχρι σήμερα όταν χιλιάδες επισκέπτες περπατούν δίπλα στους πλαστικούς κώνους κάτι που θα μας ρεζίλευε διεθνώς. Υποστήριξε ότι το έργο είναι ζωτικής σημασίας για την πύλη του νησιού που είναι η προβλήτα των κρουαζιερόπλοιων. Έχει προϋπολογισμό 912.000 ευρώ (89.000 0 Δήμος και 823.000 το Λιμενικό Ταμείο).

Στο σημείο αυτό ο Αναπληρωτής Δήμαρχος απάντησε και σε κάποιες ενστάσεις που έθεσε ο πρώην Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Γιώργος Τζωρτζάτος και είχαν να κάνουν με το χρηματοδοτικό σκέλος του έργου, δηλαδή το αν θα φτάσουν τα χρήματα του Λιμενικού Ταμείου για να γίνει το έργο. Ο Δ. Λυκούδης επεσήμανε τα εξής:

  • Το Λιμενικό Ταμείο πρέπει να βάλει 823.000 ευρώ. Όμως τα έργα ανάπλασης (όπως της Πλατείας, της Γέφυρας-Λαχαναγορά και της Π. Βαλλιάνου) δίνονται συνήθως στους αναδόχους με 50% έκπτωση. Οπότε τα 823 χιλ. γίνονται αμέσως 400 περίπου χιλιάδες ευρώ
  • Τα 400.000 ευρώ δεν θα βγουν από το αποθεματικό του Λιμενικού Ταμείου που υπάρχει σήμερα διότι κάποια από τα χρήματα θα πληρωθούν το 2016, το 2017 και το 2018 καθώς το έργο θα δημοπρατηθεί το χειμώνα με σκοπό να ξεκινήσει το επόμενο φθινόπωρο. του 2017 και να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2018.
  • Η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής είναι να βρεθεί χρηματοδοτικό εργαλείο ώστε να ενταχθεί το έργο εκεί, είτε από εθνικούς είτε από ευρωπαϊκούς πόρους. Επειδή όμως το έργο δεν μπορεί να περιμένει θα ξεκινήσει και αν στην πορεία βρεθεί χρηματοδοτικό εργαλείο θα ενταχθεί εκεί. Αλλιώς θα ολοκληρωθεί με τα 400.000 ευρώ του Λιμενικού Ταμείου

Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος επεσήμανε ότι «η Δημοτική Αρχή φέρνει αυτό το έργο διότι δεν ανέχεται το Αργοστόλι να είναι Χαρτούμ και 3000 άνθρωποι κάθε μέρα να βγαίνουν μέσα από πλαστικές κορίνες».

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer