Έφυγαν από Κεφαλονιά για τα Βάστα της Αρκαδίας;
Που πάνε οι ομογενείς μας;
 Ομογένεια
14/07/2014 | 19:07

Της Μαρίας Χριστοφοράτος

Πολλοί ομογενείς παρευρέθησαν στην μονοήμερη εκδρομή που διοργάνωσε το τουριστικό γραφείο «Μενεγάτος Τουρς» με τον αθλητικό σύλλογο Λακύθρας. Ο Ιερός Ναός της Αγίας Θεοδώρας ευρίσκεται στα Βάστα της Αρκαδίας κτίστηκε το 1100 μ.χ.
Δεκαεπτά μεγάλα δέντρα βγαίνουν από την στέγη της εκκλησιάς ενώ στα θεμέλια τρέχουν νερά. Είναι τοπική εκκλησία και γιορτάζει στις 11 Σεπτεμβρίου.
Λίγο πριν το μαρτυρικό τέλος της προσευχήθηκε λέγοντας «Χριστέ μου, συγχώρεσε τους εχθρούς μου και κάνε το σώμα μου εκκλησία, τα μαλλιά μου δέντρα και το αίμα μου ρυάκι».
Δυο γεμάτα λεωφορεία ξεκίνησαν από Αργοστόλι και Λακύθρα από Κεφαλλονίτες και ομογενείς, επιβίβαση στο φέρρυ Κεφαλονιά (Πόρο – Κυλλήνη) την Κυριακή το πρωί με προορισμό μέσω Κυπαρισσίας την Αγία Θεοδώρα με ενδιάμεσους σταθμούς για, καφέ και φαγητό. Στην επιστροφή επισκεφτήκαμε και το Κατάκολο.
Μεταξύ των ομογενών από την Νέα Υόρκη είχαμε μαζί μας τον πρόεδρο της κοινότητας του Αγίου Γερασίμου στο Μανχάταν κ. Ανδρέα Δόριζα μα την σύζυγο του τον ψάλτη μας κ. Μιχαλιτσιάνο καθώς και τον επί χρόνια κουρέα στην Αστόριακ. Παμπούκη ο όποιος ήρθε με την κιθάρα του και απολαύσαμε κεφαλλονίτικες καντάδες.
συγχαρητήρια στους διοργανωτές της εκδρομής αλλά και για την 10ερη εκδρομή στην ΠΡΑΓΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ που θα μας μείνει αξέχαστη.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer