Από τους πρωτεργάτες ο συμπατριώτης μας Σπύρος Μενεγάτος. Δυναμικό «παρών» και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κεφαλλήνων Νέας Υόρκης «Αίνος» Βασίλειος Κοκόσης.
Πολλοί Κεφαλλονίτες ομογενείς στον έρανο αγάπης για τη «Φλόγα»
 Ομογένεια
18/11/2015 | 10:17

Επιμέλεια Νέα Υόρκη // Μαρία Χριστοφοράτος

Το εστιατόριο «Nerai» («Νεράι»), το οποίο βρίσκεται στην καρδιά του Μανχάταν, το βράδυ της Δευτέρας είχε πλημμυρίσει από ομογενείς και τους Αμερικανούς φίλους τους οι οποίοι προσήλθαν για να προσφέρουν τον οβολό τους για την ενίσχυση των παιδιών της Φλόγας.
Πρόκειται για τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια. Η εκδήλωση αυτή διέφερε από τις άλλες που έχουν διοργανωθεί στο παρελθόν για την ενίσχυση της Φλόγας διότι η πρωτοβουλία ανήκε στους ιδιοκτήτες του εστιατορίου «Νεράι» Σπύρο Μενεγάτο, Ντίνο Γκούρμο και Κωνσταντίνο Γιούση, οι οποίοι αποφάσισαν να διοργανώσουν το πρώτο ετήσιο φιλανθρωπικό δείπνο και να προσφέρουν όλα τα έσοδα στη Φλόγα.

Και δεν αρκέστηκαν μόνο στο δείπνο, αλλά διοργάνωσαν πλούσια λαχειοφόρο αγορά και ασχολήθηκαν οι ίδιοι με την διάθεση των λαχείων.
Παράλληλα, αναζήτησαν χορηγούς και όπως επεσήμανε ο Σπύρος Μενεγάτος ευελπιστούν να συγκεντρώσουν το ποσό των σαράντα χιλιάδων δολαρίων.
Το εν λόγω δείπνο διοργανώθηκε σε συνεργασία με την ομογενειακή εταιρεία «Skyline Risk Management» με έδρα το Φλάσινγκ.
Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι εταιρείες Mighty Quinns Barbeque, New Yorker Bagels, Preferred Merchant Services, Diamond Importers, Alma Bank, Konstantinos Bastas – Bastas Travel Consultants, The Venetian, Arabica Coffee Roasters και η E & A Restoration Inc.
Η εκδήλωση διέφερε από όλες τις άλλες που διοργανώνουν άλλοι ομογενειακοί φορείς διότι δεν υπήρχαν ομιλητές και ούτε κάποια ιδιαίτερη παρουσίαση. Ο λόγος ήταν ότι οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου είχαν ήδη επικοινωνήσει μέσω e-mail με τους φίλους τους και μέσω της πώλησης των λαχείων. Παράλληλα, ανήγγειλαν μέσω της ιστοσελίδας του εστιατορίου το γεγονός και καλούσαν τους ομογενείς και τους φίλους τους να συμμετάσχουν στο δείπνο προσφέροντας το αντίτιμο των $1.200 για τέσσερα άτομα και των $600 για δύο άτομα και τους χορηγούς να προσφέρουν δύο και άνω χιλιάδες δολάρια.

Οι οικοδεσπότες Σπύρος Μενεγάτος, Ντίνος Γκούρμος και Κωνσταντίνος Γιούσης ήταν επί ποδός και υποδέχονταν τους συνδαιτυμόνες και τους εξηγούσαν για την πρωτοβουλία τους. Στην αίθουσα του πρώτου ορόφου του εστιατορίου είχαν αναρτήσει καλαίσθητες αφίσες με τα εμβλήματα των χορηγών τις οποίες εάν δεν γνώριζε κανείς τον λόγο για τις οποίες είχαν αναρτηθεί θα τις θεωρούσε μέρος του εκλεπτυσμένου διάκοσμου του εστιατορίου.

Ο Σπύρος Μενεγάτος μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των ομογενών και τόνισε ότι «είναι χρέος μια εταιρεία να προσφέρει στην κοινότητα και να ενισχύει ευαγή ιδρύματα και οργανισμούς».

«Οι ανάγκες στη γενέτειρα είναι μεγάλες αλλά οι ανάγκες των παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια και των γονέων τους είναι μεγαλύτερες και γι’ αυτό αποφασίσαμε να διοργανώσουμε το πρώτο ετήσιο δείπνο για τη Φλόγα», επεσήμανε ο κ. Μενεγάτος.
Στην εκδήλωση παρέστησαν και οι γονείς του Σπύρου, Γιώργος και Μαίρη Μενεγάτου, τα αδέλφια του Στηβ και Ράνια Μενεγάτου, η πρόεδρος της Atlantic Bank και συνάμα πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητήριου Νάνσυ Παπαϊωάννου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κεφαλλήνων Νέας Υόρκης «Αίνος» Βασίλειος Κοκόσης.
Παραβρέθηκαν επίσης η διευθύντρια του Γραφείου του ΕΟΤ Γρηγορία Καματερού και η διευθύντρια του Γραφείου Τύπου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Σία Παπατριανταφύλλου, οι οποίοι συγχάρηκαν τους ιδιοκτήτες για την πρωτοβουλία και τους συνδαιτυμόνες για τη γενναιοδωρία τους.
Οσοι λοιπόν ενδιαφέρονται για να στηρίξουν την προσπάθεια των ιδιοκτητών του «Nerai» καλούνται να κάνουν κλικ στο https://nerainyc.com/giving.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer