Κάθε χρόνο πραγματοποιείται από τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Κεφαλληνίας, Γεράσιμο Γαλανό σε πολλά μέρη του νησιού εκδηλώσεις με παραδοσιακούς χορούς και όχι μόνο.
Πολλά Μπράβο για την 11η Παραστασιάδα παραδοσιακών χορών
Κοινωνία
06/06/2015 | 15:11

Του Παναγή Δρακάτου

Κάθε χρόνο πραγματοποιείται από τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Κεφαλληνίας, Γεράσιμο Γαλανό σε πολλά μέρη του νησιού εκδηλώσεις με παραδοσιακούς χορούς και όχι μόνο.
Το πρώτο μέρος σύμφωνα με το πρόγραμμα , που αφορούσε Σχολεία της Ανατολικής Κεφαλονιάς, πραγματοποιήθηκε στην Πύλαρο- Σχολείο Μακριωτίκων. parastasiada
Ήταν μια μεγάλη χορευτική παράσταση που τη χαρήκαμε όλοι όσοι βρεθήκαμε στις κερκίδες του Σχολικού θεάτρου Μακριωτίκων. Τα παιδιά τραγούδησαν και χόρεψαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, η μαντολινάτα με τον Σωκράτη Μπένο έπαιξε ένα μουσικό ποτ. πουρί, οι μαθητές έπαιξαν δρώμενο με θέμα τους τσοπάνηδες, προβλήθηκε βίντεο με θέμα τον κούρο των προβάτων και τέλος όλα τα χορευτικά σχολικά και πολιτιστικά συγκροτήματα χόρεψαν σε κύκλους κεφαλονίτικους παραδοσιακούς χορούς.
Τη διοργάνωση είχαν: Ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Γεράσιμος Γαλανός και το Δημοτικό Σχολείο Πυλάρου με πρωτοστάτη τον διευθυντή του Κωνσταντίνο Κουγιανό. Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε με πολύ όμορφο τρόπο το Νηπιαγωγείο Πυλάρου, τραγουδώντας στο κοινό ένα υπέροχο καλωσόρισμα. parastasiada (2)
Τα σχολεία που συμμετείχαν με τα σχολικά του χορευτικά ήταν: Της Πυλάρου, των Μεσοβουνίων με δυο χορευτικά, της Σάμης, του Πόρου, των Χιονάτων και το χορευτικό της ΚΕΔΗΚΕ περιοχής Πυλάρου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγιαλός Σάμης. Οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής και οι δάσκαλοι χορού που δίδαξαν τους μαθητές ήταν: Δημοσθένης Παντελειός, Ιωάννα Βαλλάτου, Γεράσιμος Παντελειός, , Κωνσταντίνος Καβαλλιεράτος και Γιάννης Φιοράτος. Παραβρέθηκαν και μίλησαν ο Αντιδήμαρχος Πυλάρου Γεράσιμος Αλισανδράτος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Κεφαλληνίας Θεόδωρος Μπαγιώκης, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων, Κωνσταντίνα Βασιλάτου, διευθυντές των Σχολείων, παλιοί τσοπάνηδες της περιοχής που όπως είπε στην αρχή ο Γεράσιμος Γαλανός η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη σε αυτούς. parastasiada (3)
Η εκδήλωση έκλεισε με χορούς και κεράσματα που είχε φροντίσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου Πυλάρου, Δεν έλλειψε το βραστό (σούπα- βραστή γίδα) που όπως έμαθα ήταν επιθυμία του Γαλανού.
Μπράβο σε όλους τους συντελεστές, εκπαιδευτικούς και Φορείς (ΚΕΔΗΚΕ) που διοργάνωσαν και στήριξαν την όμορφη εκδήλωση. Πολλά -πολλά μπράβο και στους άξιους πρωταγωνιστές, της χορευτικο-μουσικής βραδιάς, τους μαθητές των σχολείων. parastasiada (4) parastasiada (5) parastasiada (6) parastasiada (7) parastasiada (8) parastasiada (9) parastasiada (10) parastasiada (11) parastasiada (12) parastasiada (13) parastasiada (14) parastasiada (15) parastasiada (16) parastasiada (17) parastasiada (18) parastasiada (19) parastasiada (20) parastasiada (21) parastasiada (22) parastasiada (23) parastasiada (25) parastasiada (26) parastasiada (27)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer