Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν η συνέντευξη τύπου της ΝΕ του ΤΕΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης τη Δευτέρα το πρωί, στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων
Πολλά και σημαντικά τα συμπεράσματα από την συνέντευξη – ημερίδα του ΤΕΕ
Κοινωνία
18/11/2013 | 23:43

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν η συνέντευξη τύπου της ΝΕ  του ΤΕΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης τη Δευτέρα το πρωί, στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, όπως και η ημερίδα σχετικά με τον  Νόμο 4178/2013, για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο.

tee_authaireta6

Την συνέντευξη σχετικά με τις εκλογές του ΤΕΕ στις 24 Νοεμβρίου άνοιξε ο πρόεδρος του ΤΕΕ/Τμήματος Δυτικής Ελλάδος κ. Αθανάσιος Γιανναδάκης, αναφερόμενος στην πολυσχιδή δράση του ΤΕΕ και το γεγονός ότι στα τριάμισι χρόνια που προηγήθηκαν το 90% των αποφάσεων που ελήφθησαν ήταν ομόφωνες.

tee_authaireta2

Πιο συγκεκριμένα, μίλησε για τις ημερίδας που έχουν γίνει σε όλη την δυτική Ελλάδα, τις συνεδριάσεις της διοικούσας επιτροπής, που ξεπερνούν τις 100, τις έγγραφες παρεμβάσεις για ζητήματα που μπορεί να διαχειριστεί το ΤΕΕ, τις μελέτες για τους υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και τις επισημάνσεις που ήδη έχουν γίνει για μείωση των καυσίμων, την τροποποίηση των προδιαγραφών για τη μεταφορά του φυσικού αερίου στην περιοχή μας, τις ομάδες εργασίας που έχουν αναλάβει την μελέτη για τη διαχείριση των υδατικών πόρων και το παράκτιο μέτωπο στο Αργοστόλι και τη συνεργασία που απαιτείται με τους Δήμους και την Περιφέρεια, ώστε να υπάρχει αποτέλεσμα στις προτάσεις που γίνονται.

tee_authaireta1
Σημαντικό είναι να πούμε ότι στο πλαίσιο των παραπάνω, ο κ, Γιανναδάκης αναφέρθηκε και σε δύο διαδικτυακά εργαλεία που θα έχουν από εδώ και στο εξής οι μηχανικοί στο πλευρό τους. Έναν ιστότοπο που θα λειτουργεί ως γραφείο ευρέσεως εργασίας, και έναν ιστότοπο όπου θα μπορούν να καταθέτουν τις απόψεις τους για θέματα του ΤΕΕ, τα οποία θα γίνονται αντικείμενο συζήτησης σε επίπεδο διαβούλευσης.
Αμέσως μετά τον κ. Γιανναδάκη, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΤΕΕ στο νησί μας Σταύρος Τραυλός, ο οποίος, μιλώντας στο ίδιο ύφος με τον κ. Γιανναδάκη, τόνισε το έργο που έχει παραχθεί το προηγούμενο διάστημα παρά τις οποίες δυσκολίες. Δεν παρέλειψε να εκφράσει πάντως και ένα μικρό παράπονο σχετικά με τη συνεργασία με το Δήμο Κεφαλονιάς, που δεν ήταν αυτή που περίμενε. Μάλιστα, σε σχετική ερώτηση απάντησε πως προφανώς ο Δήμαρχος, λόγω λανθασμένων συμβουλών από τους συμβούλους του, δεν έχει καταλάβει πόσο πολύ μπορεί να βοηθηθεί ο Δήμος Κεφαλονιάς από το ΤΕΕ.

tee_authaireta3
Φυσικά, ολοκληρώνοντας, εστίασε στη συμμετοχή που είναι καλό να υπάρχει στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν προσεχώς, λέγοντας χαρακτηριστικά πω ακόμη και ένας παραπάνω να ψηφίσει αυτήν τη φορά θα είναι θετικό για το ΤΕΕ.
Την συνέντευξη έκλεισε ο κ. Καππάτος, που ήταν παρόν στο πάνελ και απάντησε σε ερωτήσεις που του έγιναν και ειδικά για τον νόμο Μπιρμπίλη και σε ποιο ακριβώς στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες που είχαν ξεκινήσει το 2010 για την επίλυση των προβλημάτων που είχε προκαλέσει.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης, ξεκίνησε η ημερίδα από υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΕΚΑ.

tee_authaireta5
tee_authaireta7

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer