Πολιτική λύση για το θέμα που έχει προκύψει με τον Μύρτο ζήτησαν οι κάτοικοι της Πυλάρου από τη Βουλευτή του νησιού Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, με την οποία είχαν συνάντηση το μεσημέρι του Σαββάτου στο γραφείο της, στο Αργοστόλι.
Πολιτική λύση για τον Μύρτο εδώ και τώρα! (βίντεο)
Κοινωνία
06/06/2016 | 01:34

Ρεπορτάζ // Γιάννα Κουλουμπή

 

Πολιτική λύση για το θέμα που έχει προκύψει με τον Μύρτο ζήτησαν οι κάτοικοι της Πυλάρου από τη Βουλευτή του νησιού Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, με την οποία είχαν συνάντηση το μεσημέρι του Σαββάτου στο γραφείο της, στο Αργοστόλι.

Επιτροπή από κατοίκους της περιοχής την επισκέφθηκε το Σάββατο, μια απόφαση που ελήφθη το βράδυ της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του τοπικού συμβουλίου Διβαράτων που συνεκλήθη για τον ίδιο λόγο.

Το παρόν στη συνάντηση με τη Βουλευτή, εκτός από κατοίκους, έδωσαν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, ο Αντιδήμαρχος Πυλάρου Γεράσιμος Αλυσανδράτος, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Γεώργιος Τζωρτζάτος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ευάγγελος Κεκάτος, ο Πρόεδρος του ΟΚΑΠ Μιχάλης Γάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος για τη λειτουργία των παραλιών Νίκος Παπαδάτος, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος της Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς Διονύσης Αραβαντινός  (το προηγούμενο βράδυ είχε βρεθεί και στα Διβαράτα με τον επικεφαλής της παράταξής του Θεόφιλο Μιχαλάτο).

Η Βουλευτής ξεκίνησε τη συζήτηση αποδεχόμενη το γεγονός πως το Π. Δ. που εξεδόθη επί δημαρχίας Κοτσιλίνη είναι ένα μέσο προστασίας του Μύρτου και για αυτό συμφωνεί με τη χρησιμότητά του, αλλά αποδέχεται ότι υπάρχουν σημεία που θα πρέπει να αναθεωρηθούν, πιθανότατα μέσα από μία νέα περιβαλλοντολογική μελέτη.

Ο Νίκος Παπαδάτος της εξήγησε τι ακριβώς έχει συμβεί με τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Οικονομικών που εμπλέκονται, δίνοντας έμφαση στην τελευταία απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος που εξαιρεί τον Μύρτο από τις παραλίες όπου μπορεί το Υπουργείο Οικονομικών να εγκρίνει την παραχώρηση του αιγιαλού για χρήση, αποκλείοντας έτσι τη λειτουργία καντίνας στην παραλία.

Η Βουλευτής ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους ότι έχει κάνει επαφές με το εν λόγω Υπουργείο και εκείνο που της είπαν είναι πως το Π.Δ. θα εφαρμοστεί και η καντίνα θα πρέπει να μεταφερθεί σε συγκεκριμένο σημείο, εκτός της παραλίας.

Το πρόβλημα είναι πως για να γίνει αυτό απαιτείται χρόνος και μελέτες που δεν υπάρχουν, ενώ ήδη διανύουμε τον Ιούνιο, δεκάδες τουρίστες κατεβαίνουν στην παραλία και έχουν εκφραστεί πολλά παράπονα για την μη ύπαρξη καντίνας. Παράλληλα, έντονη είναι η ανησυχία για την τουριστική κίνηση στην περιοχή το επόμενο διάστημα, δεδομένου και του κλειστού Χάρακα. Και φυσικά ούτε λόγος για τη δυσφήμιση ολόκληρου του νησιού, αφού ο Μύρτος είναι ο τουριστικός μας «κράχτης»…

Ουσιαστικά οι κάτοικοι ζητούν από τη Βουλευτή να μεσολαβήσει στον Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, ώστε να αφήσει την παραλία να λειτουργήσει με το μέχρι τώρα καθεστώς και από την επόμενη χρονιά να γίνουν όσα απαιτούνται, γιατί διαφορετικά θα χαθεί όλο το καλοκαίρι και αυτό θα είναι καταστροφικό…

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι προτάσεις που ακούστηκαν από τους κυρίους Παρίση και Τζωρτζάτο, κάτι που όμως δεν βρίσκει σύμφωνη τη Βουλευτή, όπως φαίνεται και στο βίντεο. Η ίδια θα κάνει προσπάθειες βέβαια, θα προσπαθήσει να φέρει σε επαφή την επιτροπή που θα δημιουργηθεί για αυτόν το σκοπό με τον Υπουργό, πλην όμως δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα δοθεί η συγκεκριμένη λύση από τον τελευταίο.

Το βίντεο περιλαμβάνει τμήματα της συζήτησης και είναι ενδεικτικό της αγωνίας που υπάρχει από όλους για τη λειτουργία της παραλίας του Μύρτου με τρόπο που αρμόζει σε μια από τις πιο διάσημες παραλίες του κόσμου..

myrtos-2-1 myrtos-3-1 myrtos-4-1 myrtos-5

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer