Παραιτήθηκαν έξι μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ
Ποιοι πάνε στο κόμμα Λαφαζάνη από Κεφαλονιά;
Πολιτική
23/08/2015 | 19:40

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ  της  Νομαρχιακής Επιτροπής  ΣΥΡΙΖΑ  Κεφαλονιάς & Ιθάκης

ΘΕΜΑ  : Παραίτηση από την Νομαρχιακή Επιτροπή  ΣΥΡΙΖΑ  Κεφαλονιάς & Ιθάκης .

Μια κυβέρνηση της Αριστεράς, που εναντιώνεται από θέσεις αρχής στα μνημόνια,  φέρνει και  εφαρμόζει ένα σκληρό μνημόνιο. Ας  αναρωτηθούμε όμως  πώς προέκυψε αυτή η τερατώδης αντίθεση, με μια συνοπτική ματιά προς τα πίσω.

«Η λεηλατημένη Ελληνική κοινωνία,  από τα δύο πρώτα μνημόνια των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ (Παπανδρέου) και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (Σαμαρά-Βενιζέλου), αναζητώντας την ελπίδα, συμπορεύτηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Γενάρη του 2015, με βάση τις εξαγγελίες του κόμματος, για κατάργηση των μνημονίων, για αναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων που είχαν υπογραφεί μέχρι τότε και για κούρεμα του χρέους πάνω από 50%.

Αμφισβητούσαμε τότε, αυτή την ΕΕ και την Ευρωζώνη των αγορών με βασικές διακηρύξεις  «Οι Άνθρωποι πάνω από  τους αριθμούς και από τα κέρδη» και ” καμιά θυσία για το ευρώ”.

Μετά την  «βίαιη ωρίμανση» του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την ευτυχή συγκυρία για την οποία επί δεκαετίες μοχθήσαμε και ματώσαμε, ο λαός μας εμπιστεύτηκε και προέκυψε η Κυβέρνηση της Αριστεράς (Κοινωνικής Σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ).

Έτσι, πιστέψαμε ότι  στερήσαμε από την αστική τάξη ένα εργαλείο ισχύος και καταδυνάστευσης της εργατικής τάξης και όλου του λαού, κι αυτό δεν είναι άλλο από την κυβέρνηση.

Όλα τα παραπάνω, τα καταφέραμε με Πρόγραμμα Ριζοσπαστικό κι Αριστερό, με πολιτική απεύθυνση στο λαό, αλλά και ταυτόχρονα με κινηματική λογική και πρακτική.

Οι προσπάθειές μας εκτιμήθηκαν από τον ελληνικό λαό και μετουσιώθηκαν στο μεγαλειώδες ΟΧΙ της 5ης του Ιούλη, το οποίο εμπεριέχει ξεκάθαρα πατριωτικά και ταξικά χαρακτηριστικά (θρίαμβος του ΟΧΙ στις φτωχές, λαϊκές και εργατικές γειτονιές), για όποιον φυσικά έχει την ικανότητα -και κυρίως τη θέληση- να διακρίνει με ταξικούς όρους την κίνηση ριζοσπαστικοποίησης μιας καθημαγμένης κοινωνίας όπως είναι η ελληνική.

Αντί όμως για το ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ λαϊκό ΟΧΙ, μας προέκυψε ένα ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΟ ΝΑΙ, την ίδια ώρα που ξεπρόβαλαν από το σεντούκι των αχρήστων όλοι οι σκελετοί του φθαρμένου και υποτελούς παλιού πολιτικού προσωπικού που στηρίζει ακόμη τα μνημόνια, την καταστροφή και την υποτέλεια της πατρίδας μας.

Είναι αδιανόητο να υπηρετούμε μια πολιτική, με την οποία είμαστε απόλυτα αντίθετοι, είναι αδιανόητο να υπηρετούμε τα συμφέροντα της ολιγαρχίας ενάντια στην επιβίωση του λαού μας, είναι αδιανόητο να υπηρετούμε το ξεπούλημα της χώρας ενάντια στην εθνική ανεξαρτησία της πατρίδας μας, είναι αδιανόητο να υπηρετούμε τα μνημόνια ενάντια στη Δημοκρατία.

Οι σημερινές συνθήκες απαιτούν από την  αριστερά και  όλες τις δημοκρατικές και πατριωτικές δυνάμεις  συσστράτευση  ενάντια στην τελειωτική καταστροφή της χώρας μας και την υποταγή της στους τοκογλύφους άρπαγες.

Tα αξιώματα και οι κομματικές θέσεις και καρέκλες δεν πρέπει να αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα όταν φτάνει εκείνη η κρίσιμη στιγμή όπου πρέπει να ζυγίσουμε τις αξίες, τις ιδέες και την ιστορία της Αριστεράς καθώς και τη σωτηρία του λαού μας.

Η  μνημονιακή συμφωνία με τις  τραγικές συνέπειες για την χώρα μας και το λαό της, δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο και  αδυνατούμε πλέον  να συμμετέχουμε σε κάποιο πολιτικό ή καθοδηγητικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ και υποβάλουμε την παραίτηση μας..

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μαζί με όλους όσους στήριξαν το ΣΥΡΙΖΑ και διαψεύστηκαν, με όλους  τους  Έλληνες δημοκρατικούς πολίτες, που αγωνιούν και συνθλίβονται από τη συνέχιση και επιδείνωση των μνημονίων. Για το ψωμί, για την εθνική ανεξαρτησία της χώρας, για τη Δημοκρατία, για την αξιοπρέπεια, για τον πολιτισμό, για τη ζωή!

  • Ελένη  Αντωνέλου
  • Γιώργος  Γιαννόπουλος
  • Γιώργος  Ματαράγκας
  • Σπύρος Μπούας
  • Κώστας  Πετράτος
  • Τίτσα   Τσιμάρα

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer