Ποια είναι η Λόρα Λούμερ που κάνει… κουμάντο στον Λευκό Οίκο: Η υπερσυντηρητική ακτιβίστρια πίσω από την «εκκαθάριση» αξιωματούχων
STORYGRAM
05/04/2025 | 16:15

Η Λόρα Λούμερ, πρώην υποψήφια των Ρεπουμπλικανών για το Κογκρέσο, influencer και υπέρμαχος θεωριών συνωμοσίας, φέρεται να έχει προτείνει στον Ντόναλντ Τραμπ να απολύσει αξιωματούχους του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Ο Τραμπ φαίνεται να εκτιμά την κρίση της, αν και οι Ρεπουμπλικανοί κρατούν αποστάσεις από εκείνην. Η Λούμερ έγινε γνωστή το 2017 όταν διέκοψε μια υπαίθρια παράσταση του «Ιουλίου Καίσαρα» του Σέξπιρ, επειδή ο πρωταγωνιστής, που δολοφονείται στο έργο, είχε παρουσιαστεί ως ομοίωμα του Τραμπ. Από τότε, έχει αποκτήσει σημαντική επιρροή στους υπερσυντηρητικούς ψηφοφόρους, με 1,5 εκατομμύριο ακολούθους στο X, τους οποίους έχει κερδίσει εκφράζοντας πολιτικές απόψεις, διοργανώνοντας παρεμβάσεις και ακόμη και προωθώντας σκυλοτροφή.

Παρά την εκτίμηση του Τραμπ προς το πρόσωπό της, άλλοι Ρεπουμπλικανοί έχουν αποστασιοποιηθεί από τη Λούμερ λόγω ακραίων σχολίων της, όπως η άποψή της ότι η τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους ήταν εγχώρια και μια ανάρτησή της στο Χ, όπου υποστήριζε ότι αν η Κάμαλα Χάρις εκλεγόταν πρόεδρος, ο Λευκός Οίκος θα μύριζε κάρυ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αναφέρει: «Η Λόρα Λούμερ είναι μία πολύ καλή πατριώτισσα. Είναι ένα πολύ δυνατό άτομο».

Την Τετάρτη, η Λούμερ επισκέφθηκε τον πρόεδρο στον Λευκό Οίκο ζητώντας την απομάκρυνση ορισμένων ανωτέρων στελεχών του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, λόγω έλλειψης αφοσίωσης στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος, μία μέρα μετά, απέλυσε τουλάχιστον 6 στελέχη, αρνούμενος την επιρροή της Λούμερ, η οποία φαίνεται να την επιβεβαιώνει.

Η Λόρα Λούμερ τόνισε: «Πάντα το έλεγα πως υπάρχει κρίση αξιολόγησης στελεχών και είμαι ευγνώμων που ο Πρόεδρος Τραμπ ενήργησε επί των ανησυχιών μου και των ερευνητικών μου ευρημάτων».

Στη συνάντηση της Λούμερ με τον Ντόναλντ Τραμπ συμμετείχε υπερασπιζόμενος τα στελέχη του Συμβουλίου Ασφαλείας και ο επικεφαλής του, Μάικ Γουολτς, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο του σκανδάλου ανταλλαγής γραπτών μηνυμάτων, όμως οι απολύσεις δεν φαίνεται να συνδέονται με το σκάνδαλο, για το οποίο ο γενικός επιθεωρητής του υπουργείου Αμύνης ανακοίνωσε πως θα ερευνηθούν οι ευθύνες του υπουργού, Πιτ Χέγκσεθ.

ezgif-16a53b39cabd14
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ