Η Ληξουριοτες επικρατήσαν εκτός έδρας στην Πατρα τον Αραχωβίτικα/Ακταίο και μάλιστα με το ευρύ 62-46, σε παιχνίδι που έγινε την Κυριακή για την 12η αγωνιστική της Α2 ΕΣΚΑ-Η.
Ποδαρικό με νίκη για το ΝΕΟΛ
Μπάσκετ
09/01/2012 | 07:16

Ο Ναυταθλητικός Εκπολιτιστικός Όμιλος Ληξουρίου στο εναρκτήριο παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2 ΕΣΚΑΗ, το οποίο ήταν και το πρώτο ματς του νέου έτους για την κατηγορία, σημείωσε σημαντική εκτός έδρας νίκη επί των ΑΡΑΧΩΒΙΤΙΚΩΝ-ΑΚΤΑΙΟΥ με σκορ 46-62.

Η ομάδα του Ν.Ε.Ο.Λ. επιστρέφοντας στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις ύστερα από απραξία τριών εβδομάδων, λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, και παρότι αναγκάστηκε να αγωνιστεί χωρίς έναν από τους βασικούς της παίχτες, τον Νίκο Βαλλιανάτο (δεν ταξίδεψε στην Πάτρα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων), εντούτοις κατάφερε να πετύχει μία πολύτιμη νίκη επί ενός πολύ ισχυρού αντιπάλου που έχει πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις τη φετινή σεζόν. 

Ο αγώνας ξεκίνησε νωθρά και για τις δύο ομάδες αφού αμφότερες εμφανίστηκαν επηρεασμένες από τη διακοπή του πρωταθλήματος. Από τα μέσα όμως της πρώτης περιόδου οι παίχτες του ΝΕΟΛ βρήκαν ρυθμό στο παιχνίδι τους και αποκόμισαν μία διαφορά της τάξεως των 7 πόντων (9-16). Η δεύτερη περίοδο ανήκει εξ’ ολοκλήρου στους παίχτες του Δημήτρη Τουβάκη, οι οποίοι όχι μόνο κάλυψαν τη διαφορά αλλά βρέθηκαν να προηγούνται στο τέλος του ημιχρόνου με 28-26. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι παίζοντας εξαιρετική άμυνα (δέχτηκαν μόλις 7 πόντους) κατάφεραν και πήραν πάλι τα ηνία στο σκορ με 35-38. Η τέταρτη περίοδος ήταν η πλέον καθοριστική για την έκβαση του αγώνα. Και ενώ όλα προμήνυαν ότι θα είχαμε ένα ντέρμπυ ως το τέλος, οι παίχτες του Μάρκου Τζουγανάτου είχαν διαφορετική άποψη. Παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό μπάσκετ τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση, κατόρθωσαν να αποκτήσουν, από νωρίς στη περίοδο αυτή, σχεδόν διψήφια διαφορά, η οποία μάλιστα αυξήθηκε προς το τέλος του ματς με τελικό σκορ να διαμορφώνεται 46-62.

Τα δεκάλεπτα: 9-16, 19-10, 7-12, 11-24

ΝΕΟΛ (Τζουγανάτος Μ.): Αντωνάτος Β 15(2), Μπακούρος Α., Κουνάδης Χ., Ματιάτος Κ. 2, Ρουμελιώτης Σ. 6(2), Συνοδινός Χ. 26(3), Μουρελάτος Θ., Ματζαβίνος Φ., Βολτέρας Δ., Aντωνάτος Η., Πρεντάνος Ν. 4, Αντωνάτος Γ. 9

ΑΡΑΧΩΒΙΤΙΚΑ-ΑΚΤΑΙΟ (Δμήτρης Ταβάκης): Βαρδίκος, Γεωργίου, Τσιμπούκης 10, Γκοργκόλης 5, Φραγκισκάτος 5, Στρέκλας 13, Βαλκάνας 9, Βρυώνης 4, Αμπατζής, Παναγής, Παπαγεωργίου

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer