Το εστιατόριο άνοιξε τον Μάρτιο του 2016 και έχει 80 καθίσματα, ενώ τη θερινή περίοδο προστίθενται άλλα σαράντα περίπου υπαίθρια καθίσματα
“Πλατεία” ένα Ληξουριώτικο εστιατόριο στη Νέα Υόρκη
e Gastronomie
14/04/2017 | 17:33

Του Δημήτρη Τσάκα

Ο Γεώργιος Νεραντζίνης με τον γιο του Νικόλαο και τον γαμπρό του Γρηγόρη Σπανό, αντιλαμβανόμενοι το κενό που υπήρχε στο Σαγιάσετ του Λονγκ Αϊλαντ αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα αυθεντικό εστιατόριο και μάλιστα το ονόμασαν «Πλατεία».

Το εστιατόριο βρίσκεται σε κομβικό σημείο στη συμβολή των οδών Berry Hill Road και Cold Spring Road και εντυπωσιάζει με την εναλλαγή των ελληνικών χρωμάτων και με τις γραμματοσειρές που χρησιμοποίησαν ακόμη και για τις πινακίδες στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.

Η εναλλαγή του λευκού με το γαλάζιο, τα κάδρα με τις φωτογραφίες από τη γενέτειρα και το δέντρο της ελιάς που έχουν τοποθετήσει στη μέση του εστιατορίου δημιουργεί την αίσθηση ότι βρίσκεται σε κάποιο ελληνικό νησί.

Ο Γεώργιος Νεραντζίνης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον «Εθνικό Κήρυκα» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία της «Πλατείας» και την ευγνωμοσύνη προς τους ομογενείς και τους Αμερικανούς που προτιμούν την ελληνική γαστρονομία.

Το εστιατόριο άνοιξε τον Μάρτιο του 2016 και έχει 80 καθίσματα, ενώ τη θερινή περίοδο προστίθενται άλλα σαράντα περίπου υπαίθρια καθίσματα.

«Μετά από τέσσερις και πλέον δεκαετίες στα εστιατόρια αποφασίσαμε να ανοίξουμε ένα ελληνικό. Το εστιατόριο λειτουργεί καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ και την Παρασκευή και Σάββατο μέχρι τις 11 το βράδυ», επεσήμανε.

Αναφερόμενος στη διακόσμηση, είπε ότι ο Νικόλαος Νεραντζίνης και ο Γρηγόρης Σπανός ανέλαβαν την ευθύνη για τη διακόσμηση και το μενού του εστιατορίου. Παράλληλα, τόνισε ότι ο Γρηγόρης Σπανός είχε σπουδάσει μαγειρική και έβαλε όλο το ταλέντο του και στο μενού.

Ερωτηθείς για τα μηνύματα των πελατών, υπογράμμισε ότι «υπάρχει ζήτηση από ομογενείς και ξένους, οι οποίοι προτιμούν την ελληνική γαστρονομία».

Για το μενού, είπε ότι «έχουμε θαλασσινά, παϊδάκια, μπριζόλες, καθώς και τα μαγειρευτά, όπως πλακί, παστίτσιο, μουσακά, γεμιστά και κάθε άλλη εβδομάδα προσφέρουμε και ένα σπέσιαλ, κότα λεμονάτη με πατάτες, γιουβέτσι και άλλα. Εάν μελετήσεις το μενού θα διαπιστώσεις ότι έχουμε επιλογές για όλους τους ουρανίσκους».

Το εστιατόριο έχει και άδεια ποτού και μια μεγάλη ποικιλία ελληνικών κρασιών.

«Εγώ παραμένω έκπληκτος από την επιμονή των Αμερικανών πελατών μας που εισερχόμενοι ζητούν ελληνικό κρασί η μπύρα. Προτιμούν την ‘Μύθος’ που είναι πιο παλιά στην αγορά και την ‘Φιξ’ που εισήχθη τα τελευταία χρόνια. Οσον αφορά τα κρασιά, προτιμούν τα κρασιά Χατζημιχάλη, Ρομπόλα Κεφαλλονιάς, Λαζαρίδης, Αμέθυστος και άλλα».

Ο Γεώργιος Νεραντζίνης γεννήθηκε στο Ληξούρι το 1953. Ηρθε στην Αμερική το 1970 και ασχολήθηκε με τα εστιατόρια.

Είναι παντρεμένος με την Μαρία το γένος Σπυράτου με την οποία έφεραν στον κόσμο τρία παιδιά την Χριστίνα, τον Νικόλαο και την Ρεγγίνα. Η Χριστίνα είναι παντρεμένη με τον Γρηγόρη Σπανό και του χάρισε τρία εγγόνια τον Κωνσταντίνο, την Ευγενία και τον Γιώργο.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer