Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του e-kefalonia. Κλειστά όλα τα πρατήρια της Κεφαλονιάς.
Βάζουν… «λουκέτο» σήμερα οι βενζινοπώλες
Κοινωνία
05/05/2011 | 01:00

H κυβέρνηση ανακοίνωσε την επιβολή πλαφόν στη βενζίνη, σε ορισμένες περιοχές της χώρας.Δυστυχώς για μια ακόμη φορά δεν τόλμησε να το εφαρμόσει όπως σαφέστατα ορίζει το άρθρο 20 του νόμου 3054/2002 για όλα τα στάδια διακίνησής της.

    Στους νομούς που επιβλήθηκε πλαφόν και στη χονδρική , η διαφορά με τη λιανική είναι 7 λεπτά το λίτρο. Αυτή η διαφορά χονδρικής-λιανικής θα μπορούσε να επιβληθεί σε όλες τις περιπτώσεις των νομών που επιβλήθηκε πλαφόν και έτσι να διασφαλίζονταν οι βενζινοπώλες και οι καταναλωτές. Είναι άξιο απορίας γιατί η κυβέρνηση δεν εφάρμοσε ένα τόσο απλό και δίκαιο μέτρο.

    Η ΄Ενωση Βενζινοπωλών Νομού Κεφαλληνίας & Ιθάκης όσον αφορά την επιβολή πλαφόν στην Κεφαλλονιά , ζητάει να επαναεξεταστεί το πλαφόν γιατί δημιουργεί πλείστα προβλήματα στον κλάδο μας.

    Ειδικότερα όπως προκύπτει από τα τιμολόγια μας τα περισσότερα πρατήρια αγοράζουν καύσιμα πάνω από την τιμή του 1,769 (πλαφόν) αλλά και άλλα παραπλήσια με αυτήν.

     Μην ξεχνάμε ότι  ο ειδικός φόρος κατανάλωσης και  ο ΦΠΑ(23%) μαζί  είναι (ένα) 1 Ευρώ.

     Καλούμε όλους τους βενζινοπώλες του νομού μας επειδή μας αδικεί το μονομερές πλαφόν στη λιανική ,να αντιδράσουμε και να κατεβούμε όλοι σε απεργεία, απαιτώντας την δίκαιη και πλήρη εφαρμογή του νόμου με ότι συνέπειες θα έχει για το καταναλωτικό κοινό αλλά και για εμάς αυτή η κινητοποίησή μας.

     Γι’αυτό και από αύριο 05/05/2011 και ώρα 0600 απεργούμε και κλείνουμε τα πρατήριά μας . 

                ‘Ενωση Βενζινοπωλών Νομού Κεφαλληνίας & Ιθάκης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer