Κάτω από γαλάζιο ουρανό, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Λεωφόρο Ντάνφορθ η παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
Πλήθος κόσμου στην παρέλαση στο Τορόντο
 Ομογένεια
29/10/2014 | 11:00

Κάτω από γαλάζιο ουρανό, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Λεωφόρο Ντάνφορθ η παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, συγκεντρώνοντας όλους τους εθνικοτοπικούς συλλόγους της παροικίας, υπό τον συντονισμό της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο. Η παρέλαση κατέληξε στην πλατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου κατατέθηκε στεφάνι και τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων στους βαλκανικούς πολέμους και στο αλβανικό μέτωπο. Νωρίτερα είχε τελεσθεί επετειακή δοξολογία και πανηγυρική Λειτουργία στον ναό του Αγίου Δημητρίου, προεξάρχοντος του επισκόπου Ανδίδων Χριστοφόρου, στην οποία παραβρέθηκαν οι μαθητές των σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, ο γενικός πρόξενος Αλέξανδρος Ιωαννίδης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αντώνης Αρτεμάκης και πλήθος κόσμου.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την καθιερωμένη δεξίωση στην Παμμακεδονική Ενωση, όπου τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο γενικός πρόξενος Αλέξανδρος Ιωαννίδης, ενώ για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912, μίλησε ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης, Δημήτρης Καρράς.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer