Για μείωση της τάξεως του 40% στη τουριστική σεζόν μιλούν οι καταστηματάρχες
Πλήγμα για το Φισκάρδο η αφαίρεση της πλωτής προβλήτας
Κοινωνία
05/08/2014 | 14:49

Πρόσθετο πρόβλημα με σημαντικές επιπτώσεις για τον τουρισμό της Κεφαλονιάς αποτελεί η αφαίρεση της πλωτής προβλήτας που υπήρχε μέχρι πρότινος για τον ελλιμενισμό 25 περίπου ιστιοπλοϊκών.

Πέρα από το κλείσιμο του επαρχιακού δρόμου Αργοστολίου Φισκάρδου ως επακόλουθο του σεισμού, η αφαίρεση της προβλήτας πλήττει τον θαλάσσιο τουρισμό και εκθέτει τη χώρα καθώς είναι καταχωρημένη και στους φετινούς ναυτικούς χάρτες όπως επιβεβαιώνουν οι καταστηματάρχες της περιοχής.

Αν και τη διαχείριση της προβλήτας ανήκει στο Λιμενικό Ταμείο, ο χώρος που μέχρι πρότινος βρισκόταν η εξέδρα ανήκει στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου. Σύμφωνα με το Λιμενικό Ταμείο η πλωτή εξέδρα που πρωτοτοποθετήθηκε το 1999 από την τότε Νομαρχία, μεταφέρθηκε κατά τους χειμερινούς μήνες στο σημείο όπου φυλάσσεται με σκοπό να επισκευαστεί και να επανατοποθετηθεί ξανά κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

«Μετά από καταγγελίες χρόνων η Κτηματική Υπηρεσία ολοκλήρωσε φέτος τους ελέγχους και εξέδωσε πόρισμα σύμφωνα με το οποίο η εξέδρα δεν έχει τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις όπως ορίζονται από τον σχετικό νόμο».

Σύμφωνα με το Λιμενικό Ταμείο όταν προκύψει η δυνατότητα κατάθεσης αιτήσεων για την νομιμοποίηση της πλωτής προβλήτας θα κατατεθούν τα απαραίτητα έγγραφα με στόχο την επανατοποθέτησή της.

Μέχρι τότε βέβαια τα αποτελέσματα από την αφαίρεσή της καταγράφονται μοιραία για τον τουρισμό. Η κα Τασία Δενδρινού, καταστηματάρχης της περιοχής αναφέρει πως η μείωση στη φετινή τουριστική σεζόν φτάνει το 40% αφού το νέο έχει διαδοθεί από τα ιστιοπλοϊκά που ήδη έχουν επισκεφτεί το Φισκάρδο.

«Η προβλήτα βγήκε με την αιτιολογία να συντηρηθεί και δεν επανατοποθετήθηκε γιατί η κτηματική υπηρεσία την έκρινε παράνομη. Το αποτέλεσμα είναι τα ιστιοπλοϊκά που καταπλέουν να μην μπορούν να σταθμεύσουν , ούτε καν να προμηθευτούν νερό και ρεύμα. Φανταστείτε πως τα ιστιοπλοϊκά που προγραμμάτιζαν να έρθουν τρεις με τέσσερις φορές έρχονται μια κι αυτά που συνήθως επισκέπτονταν το λιμάνι μια με δύο φορές τους καλοκαιρινούς μήνες δεν έρχονται καμία. Οι επιπτώσεις είναι τεράστιες και ειδικά φέτος που η επισκευή το δρόμου δεν έχει ολοκληρωθεί λόγω του σεισμού».

Πηγή: newsbeast.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer