Ο Σύλλογος Μοντελιστών Κεφαλονιάς (Σ.ΜΟ.ΚΕ.) ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν για την πραγματοποίησή του στην Κεφαλονιά
Πετυχημένο το “Tour of Champions” από το Σύλλογο Μοντελιστών Κεφαλονιάς
Αθλητισμός
04/11/2016 | 20:29

Ο Σύλλογος Μοντελιστών Κεφαλονιάς (Σ.ΜΟ.ΚΕ.) κατάφερε να φιλοξενήσει τον 2ο γύρο του πρωταθλήματος 1/8 μπάγκι (Tour of Champions), στην πίστα της Πυλάρου, RC Pylaros Club. Η διαδικασία ξεκίνησε τον Αύγουστο  και ενώ είχαμε σε εξέλιξη την άλλη μεγάλη διοργάνωση, που όλοι πια γνωρίζουμε, τους αγώνες με τα σκαφάκια. Αμέσως μετά προγραμματίσαμε τις ενέργειες μας ώστε να φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, το κλείσιμο της ημερομηνίας για το Tour of Champions.

Από εκείνη την στιγμή ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου ώστε να φθάσουμε τον χώρο στην καλύτερη δυνατή διαμόρφωση για να γίνει ο αγώνας αυτός. Παράλληλα έπρεπε να βρεθούν χορηγοί για να καλυφθούν τα έξοδα που ήταν απαραίτητα για την διεξαγωγή της εκδήλωσης, αφού όλα τα μέλη συμφώνησαν ότι το επίπεδο της φιλοξενίας έπρεπε να είναι υψηλό και ανάλογο με τους αγώνες με τα σκάφη.

Παρότι ήταν το τέλος της καλοκαιρινής σεζόν οι επαγγελματίες της Κεφαλονιάς και κυρίως του Ληξουρίου μας τίμησαν με τις χορηγίες και την υποστήριξή τους, δίνοντας μας την ευκαιρία να ολοκληρώσουμε σωστά τους αγώνες αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους επισκέπτες.

Ο διοργανωτής του Tour of Champions, ο οποίος είχε την συνολική ευθύνη στον αγώνα, μας είπε ότι είχε καιρό να δει τόσο ομαλή διεξαγωγή αγώνα πρωταθλήματος χωρίς καθυστερήσεις και χωρίς απρόοπτα, αφού ακόμη και ο καιρός αποδείχτηκε ο καλύτερος σύμμαχος μας.

Το Σάββατο είχε αρκετή ένταση από όλους αφού προσπαθούσαμε να βρούμε τη ροή της πίστας φτιάχνοντας τις ανάλογες ρυθμίσεις στα αμάξια. Από τις πρώτες δοκιμές φάνηκαν τα φαβορί του αγώνα αφού οι αδελφοί Κατσαντώνη έδιναν ρεσιτάλ ακρίβειας και ταχύτητας. Ο Παγώνης άργησε να προσαρμοστεί αλλά στη συνέχεια μας έδειξε και αυτός την κλάση του, οδήγησε σταθερά και ταυτόχρονα γρήγορα. Ο Πλιάτσικας ακολούθησε σε παρόμοιους ρυθμούς. Οι οδηγοί του συλλόγου μας συνέχισαν τις προπονήσεις έως αργά το απόγευμα προσπαθώντας να αφομοιώσουν την τεχνική των γρήγορων οδηγών.

Το βράδυ στην Πύλαρο ακολούθησε γεύμα με τους οδηγούς και τους συνοδούς τους σε πολύ ωραία ταβέρνα στην Αγία Ευφημία. Οι κόντρες και τα πειράγματα ξεκίνησαν από εκεί αλλά με μπύρες και κρασάκι θυμηθήκαμε  ότι πάνω απ όλα είμαστε συναθλητές και μοντελιστές!

Ο αγώνας της Κυριακής ξεκίνησε περίπου στις 9:30 σύμφωνα με το πρόγραμμα με μεγάλη προσέλευση θεατών από διάφορα μέρη της Κεφαλονιάς και μετά την πρώτη ώρα των προκριματικών τα αίματα άναψαν, τα χρονόμετρα πήραν φωτιά, η μυρωδιά του νίτρου έκαιγε τα ρουθούνια και τα θηρία έτρεχαν στην αρένα.

Από τους φιλοξενούμενους είχαμε πάρει την πρώτη γεύση από το Σάββατο και δεν υπήρχαν εκπλήξεις. Μεγάλη έκπληξη όμως προξένησε το γεγονός ότι σε αυτόν τον αγώνα και κατά γενική ομολογία υπήρχαν, παράλληλα, παιδιά ηλικίας έως 15 ετών ακόμη και δυο κορίτσια από την Λευκάδα σπάζοντας τα στεγανά των ανδροκρατούμενων χόμπι στην Ελλάδα.

Από τους νέους οδηγούς του συλλόγου ξεχώρισαν οι: Γιώργος, Γεράσιμος, Σταύρος, Νικόλας και Παναγιώτης παίρνοντας καλές θέσεις στους τρεις τελικούς. Ο έμπειρος πια Γιώργος, που είναι και ο μικρότερος της παρέας του συλλόγου μας, κατάφερε να φέρει χρόνους Α’ τελικού που αυτό είχε σαν επακόλουθο να πρέπει να συναγωνιστεί τους καλύτερους οδηγούς της διοργάνωσης. Ο Παναγιώτης παρότι άπειρος όχι μόνο μπήκε στον Β’ τελικό αλλά κατάφερε να προηγείται κατά το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και να κατακτήσει την 3η θέση. Ο Γεράσιμος και ο Νικόλας έτρεξαν στον Γ’ τελικό και παρά την έλλειψη εμπειρίας  πήραν τη 2η και την 3η θέση αντίστοιχα. Οι μεγαλύτεροι οδηγοί του συλλόγου πήγαν πολύ καλά με τον Στελλάτο να κατακτά την 5η θέση στον Α΄ τελικό εκμεταλλευόμενος την βλάβη του Γιωργάκη, που παρότι είχε στόχο το βάθρο (κάτι που κατά τη γνώμη μου ήταν εφικτό), ένα σπασμένο εξάρτημα τον οδήγησε 9 λεπτά έξω και τελικά τερμάτισε στην 7η θέση. Ο Χαλκιάς επίσης αντιμετώπισε πρόβλημα. Ο πιο άτυχος όμως του συλλόγου μας, που είναι και η ψυχή της πίστας, ο Αλυσανδράτος εγκατέλειψε με σπασμένο μοτέρ. Ο Κούτρας κατέκτησε με ψυχραιμία την 1η θέση του Β’ τελικού ενώ ο Αναλυτής πήρε μία 3η θέση αφού τρία σβησίματα του χάλασαν τον ρυθμό. Οι Γεωργίου, Παπαδόπουλος, Σακάς και Πλαγιανός προσέφεραν άφθονο θέαμα με πολύ επιθετική οδήγηση αλλά και πολλές τούμπες. Ο Κλαουδάτος έδειξε τις δυνατότητες του στον αγώνα αλλά του έλειπε προπόνηση για να έρθει στην θέση που του άξιζε. Ο  Σταύρος που ήταν και ο μικρότερος, ηλικιακά, οδηγός παιδεύτηκε αρκετά με τον κινητήρα του,  έτσι ενώ ήταν πολύ γρήγορος δεν μπόρεσε ποτέ να μπει σε ρυθμό. Τα κορίτσια, Μαρία και Σοφία πήγαν σταθερά αλλά δεν ήταν αρκετό για το βάθρο του  Γ’ τελικού. Τον ταχύτερο γύρο πέτυχε ο Χάρης Κατσαντώνης σπάζοντας το φράγμα των 50’’, με 40’’,980.

Ήταν τόσο γεμάτο σε εικόνες και συγκίνηση το συγκεκριμένο σαββατοκύριακο που θα μπορούσα να γράφω ώρες. Ο ενθουσιασμός όλων μας για την επιτυχία της εκδήλωσης ήταν απερίγραπτος βάζοντας ακόμα μεγαλύτερους μελλοντικούς στόχους.

O Σ.ΜΟ.ΚΕ.  αρχικά ευχαριστεί τα μέλη του που συμμετείχαν και βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης και ιδιαιτέρως τους μοντελιστές Κλαουδάτο  Γ. και Αλυσανδράτο Δ., εμπνευστές της πίστας RC Pylaros Club, που έδωσαν την ψυχή τους προκειμένου να είναι όλα τέλεια την ημέρα του αγώνα.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Κεφαλονιάς και συγκεκριμένα τον κύριο Κεκάτο Ε. για την βοήθεια του στην προβολή της προσπάθειας μας. Επίσης ευχαριστούμε τον πρόεδρο κύριο Κωνσταντάκη Α. και αντιπρόεδρο κύριο Κατσιβέλη από την Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. που συνέβαλαν ο καθένας από το πόστο του.

Ευχαριστούμε την Kefalonian Lines και ιδιαιτέρως τον κύριο Λυκούδη Σπυράγγγελο που με την έκπτωση στις τιμές των εισιτηρίων, που έδωσαν στους συμμετέχοντες, βοήθησαν στην αύξηση του αριθμού των συμμετεχόντων του Tour of Champions.

Ευχαριστούμε τον αντιδήμαρχο Πυλάρου κύριο Αλυσανδράτο που εκπροσώπησε τον δήμο στις απονομές των επάθλων.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εκείνα τα τοπικά ΜΜΕ που πρόβαλαν την εκδήλωση του Σ.ΜΟ.ΚΕ.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον αλυτάρχη του αγώνα κύριο Κούτρα για την τιμή που μας έκανε και έφερε τον αγώνα στην Κεφαλονιά και συνέβαλε σημαντικά στην καλή διεξαγωγή του.

 

Τελική Κατάταξη:

Α Τελικός

1 ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

2 ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΡΗΣ

3 ΠΑΓΩΝΗΣ ΘΑΝΟΣ

4 ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ

5 ΣΤΕΛΛΑΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

6 ΧΑΛΚΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

7 ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ JR

8 ΑΛΥΣΑΝΔΡΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

Β Τελικός

9 ΚΟΥΤΡΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

10 ΣΑΚΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

11 ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΝΟΣ

12 ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

13 ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

14 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

15 ΠΛΑΓΙΑΝΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

16 ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Γ Τελικός

17 ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΗΣ

18 ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

19 ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ

20 ΓΙΑΝΟΥΛΑΤΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ

21 ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ JR

 

Χορηγοί Εκδήλωσης:

Inside Bar, Nostimon Emar Bar, Π.Ατσάρος “Επτανησιακή Συρματουργία”, IoniaSea Ferries, Οινοποιείο Χαριτάτος, Kefalonian BEER, Ζαχαροπλαστεία Μαυροειδής, Ξενοδοχείο Summery, Σ/Μ Ρηγάτος, Ουζερί “Γέφυρα”, Σ/Μ Ευαγγελάτος, Βιβλιοπωλείο Happy House, ΗΧΟΘΕΑΜΑ Όθωνας Κουταβάς, Ασφάλειες, Διονυσάτου Αναλυτής, Megusta Snack Bar, OΔΙΚΗ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ, Kokoras Fast food Σάμη, ΟΠΤΙΚΑ Smartoptic, 1760 cafe Bar Αγία Ευφημία, Εστιατόριο “ΦΟΙΝΙΚΑΣ” Αγία Ευφημία, Καφέ “ΓΙΑΛΟΣ” Αγία Ευφημία, ΙΟΝΙΑΝ FOOD Γρηγορόπουλος, CARENA Bar restaurant Αγία Ευφημία, SPIROS restaurant cafe, OVERDOSE cafe bar ΚΑΤΕΡΕΛΟΣ, Cafe PERO Lixouri, Κέντρο Τύπου ΑΛΥΣΑΝΔΡΑΤΟΣ, ΚOULOUMPIS Travel, “Αντώνης”, Kefalonian Lines, ΑΙΝΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ μεταφορική, Mouikis hotel, Μoto world, Electro net, BOSONIS, ΜΑΪΤΖΕΒΕΛΟ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ, Οινοψ.

Χορηγοί Επικοινωνίας:

Kefalonias.gr

Lixouri.gr

Portoni.gr

Kefalonitika Nea

e-kefalonia.net

Sportsthea.gr

Kefalonia news

Αντιπρόεδρος  Σ.ΜΟ.ΚΕ

Ανδρέας  Στελλάτος

montelistes-2

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer