Τιμητικές διακρίσεις από το ΙΚΙ στους Κεφαλλονίτες καθηγητές Ερνέστο Τζαννάτο και Παύλο- Μαρίνο Δελλαδέτσιμα
Πετυχημένο το 14ο Επιστημονικό Συμπόσιο του ΙΚΙ
Κοινωνία
15/09/2015 | 14:27

Με την παρουσία  εκλεκτών συμπολιτών μας  πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 12 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου ‘Κέφαλος’, το 14ο Επιστημονικό Συμπόσιο με θέμα : «Ανάπτυξη στον Παράκτιο Χώρο – Λιμενική πολιτική, σχεδιασμός και υποδομές»

Το Συμπόσιο διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Κεφαλονιάς και Ιθάκης (ΙΚΙ) και το ΤΜΧΠΠΑ, με την υλικοτεχνική υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κεφαλονιάς (ΚΕΔΗΚΕ)  και την  συνεργασία άλλων σχετικών φορέων.

Στο συμπόσιο απηύθυναν χαιρετισμό η Βουλευτής των νησιών μας κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης  και ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού κ. Σπύρος Γαλιατσάτος. Την εναρκτήρια ομιλία έκανε ο Γενικός Γραμματέας τουρισμού κ. Γεράσιμος Ζαχαράτος.

Επίσης παραβρέθηκαν ο πρώην δήμαρχος Πυλάρου κ. Μ. Κοτσιλίνης,  ο πρόεδρος του ΝΟΑ κ. Λ. Νιφοράτος,  η πρόεδρος του συλλόγου «Αστερίς» κα. Κουλουμπαρίτση. και άλλοι αξιόλογοι συμπολίτες μας.

Κατά την μεσημβρινή διακοπή και το πλαίσιο της αναγνώρισης της προσφοράς προσώπων και φορέων του τόπου μας από το ΙΚΙ,  δόθηκαν  τιμητικές διακρίσεις στους καθηγητές Ερνέστο Τζαννάτο (τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών πανεπιστημίου Πειραιά) και Παύλο- Μαρίνο Δελλαδέτσιμα (τμήμα γεωγραφίας Χαροκοπείου πανεπιστημίου) «για την διδακτική, ερευνητική και εν γένει επιστημονική τους δραστηριότητα καθώς και την και για την υποστήριξη και συμπαράσταση του στους φοιτητές και φοιτήτριες των νησιών μας»

 

Στο τέλος πραγματοποιήθηκε στρογγυλό τραπέζι με τον συντονισμό του κ, Η. Μπεριάτου  στο οποίο συμμετείχαν οι: κα Μ. Ραμπαβίλα στέλεχος της Διεύθυνσης χωροταξίας του ΥΠΑΠΕΝ, κ. Π-Μ Δελλαδέτσιμας καθηγητής στο Χαροκόπειο πανεπιστήμιο, κ. Ε. Ταννάτος καθηγητής πανεπιστημίου Πειραιά, κ. Γ. Τζωρτζάτος και κ. Χ. Λευκαδίτης πρόεδρος και αντιπρόεδρος αντιστοίχως του Δημοτικού Λιμενικού ταμείου Κ-Ι, κ. Σταύρος Τραυλός, πρόεδρος Νομαρχιακής επιτροπής Κ-Ι του ΤΕΕ.  Παρέμβαση έκανε και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης προστατευόμενων περιοχών και θαλάσσιου χώρου του ΥΠΠΑΠΕΝ κ. Σ. Χρυσομαλλίδης.

 

Το ΙΚΙ  εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλους  όσους συνέβαλλαν στην διοργάνωση του 14ου Συμποσίου και κυρίως στους εισηγητές και στους συμμετέχοντες (καθηγητές  ΑΕΙ, στελέχη τη διοίκησης και  εκπροσώπους λιμενικών  φορέων). Επίσης ευχαριστίες  εκφράζονται στους υποστηρικτές του συμποσίου : την τεχνική εταιρία «Αντωνέλλος» και ειδικά στο Δήμο Κεφαλονιάς και στην ΚΕΔΗΚΕ  για την  υλικοτεχνική στήριξη τους.

Τέλος, το ΙΚΙ  ευχαριστεί τους  δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ  που κάλυψαν το γεγονός καθώς και στους τεχνικούς του Δημοτικού Θεάτρου για την ουσιαστική βοήθεια τους στην   απρόσκοπτη διεξαγωγή των εργασιών του Συμποσίου.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer