Μη χάσετε το τρίωρο αφιέρωμα της ΕΡΤ Κέρκυρας στο κορφιάτικο καρναβάλι του χθες και του σήμερα
“Πετεγολέτσα” στο στούντιο τις ΕΡΤ Κέρκυρας!
Κοινωνία
11/03/2016 | 14:44

Μη χάσετε το τρίωρο αφιέρωμα της ΕΡΤ Κέρκυρας στο κορφιάτικο καρναβάλι του χθες και του σήμερα, αυτό το Σάββατο 12 Μαρτίου από τις 10:00 έως τις 13:00. Ένα αφιέρωμα με τέσσερις εκπομπές, δύο από το ιστορικό αρχείο του σταθμού μας και δύο νέες παραγωγές. Αφηγήσεις, ιστορίες, αλλά και πετεγολέτσα και μουσική!

Ακούστε στις 10:00

Θύμησες από τις κορφιάτικες απόκριες!

Ο συγγραφέας και ποιητής, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Τηλέμαχος Ρούσσης, διηγείται στη Βιβή Τρύφωνα για το πως εορτάζετο το καρναβάλι στην προπολεμική Κέρκυρα αλλά και τους λανσιέδες. Η εκπομπή ηχογραφήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου του 1991.

Ακούστε στις 10:30

Τα έθιμα του καρναβαλιού στην Κληματιά!

Ο Οδυσσέας Κάρολος Κλήμης, συνομιλεί στο στούντιο της ΕΡΑ Κέρκυρας με κάτοικους του χωριού για τις τοπικές καρναβαλικές ιδιαιτερότητες αλλά και για το χορό των γερόντων. Παίζουν ζωντανά παραδοσιακοί μουσικοί της περιοχής. Η εκπομπή ηχογραφήθηκε στις 30 Ιανουαρίου του 1985 στο ραδιοθάλαμο της Κέρκυρας και μεταδόθηκε εκείνη τη χρονιά από το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Ακούστε στις 11:00

Τα Κορφιάτικα Πετεγολέτσα

στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ!

Η Κερκυραϊκή Σκηνή, μπαίνει στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και ηχογραφεί κορφιάτικα πετεγολέτσα βασισμένα σε κείμενα του αείμνηστου Θόδωρου Ζαμάνη αλλά και σύγχρονα κείμενα του Κώστα Σαλιών.

Η σκηνοθέτις και ηθοποιός Λένα Χανδρινού, μιλά για την ιστορία και την παράδοση των πετεγολέτσων, που παρουσιάζουν με χιουμοριστικό τρόπο τα κουτσομπολιά που αντάλλασσαν από τα παράθυρα των στενών δρόμων της παλιάς πόλης οι γυναίκες της εποχής, και όχι μόνο. Από το θέατρο δρόμου και την Commedia Del’ Arte, στα καντούνια του νησιού των Φαιάκων!

Ηθοποιοί της Κερκυραϊκής Σκηνής, ηχογραφούν στο στούντιο της ΕΡΑ Κέρκυρας σκετς, με την χαρακτηριστική κερκυραϊκή ντοπιολαλιά και χρήση της τοπικής διαλέκτου. Παράλληλα, μεταδίδονται αποσπάσματα με σκετς από παλαιότερα πετεγολέτσα που παρουσιάστηκαν ζωντανά στο κοινό στα καντούνια της πόλης αλλά και αποκριάτικα κερκυραϊκά τραγούδια.

Επιμέλεια – παρουσίαση: Γιάννης Ανδριώτης. Παραγωγή: ΕΡΤ Κέρκυρας

Ακούστε στις 12:00

«Τούτες οι μέρες τό ‘χουνε…»

Αποκριάτικα Τραγούδια Της Λαϊκής Κερκυραϊκής Μουσικής Παράδοσης

Τραγουδούν τα μέλη του πολυφωνικού χορού Κυνοπιαστών «Γειτονία».

Παίζουν οι μουσικοί:

Βιολί: Θοδωρής Καρύδης, Σωτήρης Ραφτόπουλος

Κιθάρα: Δημήτρης Μεταλληνός

Ακορντεόν: Κωστής Γλυκιώτης

Την εκδήλωση συντόνισε ο Γιώργος Ανυφαντής και παρουσίασε ο Στέφανος Πουλημένος.

Η συναυλία δόθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2016, με τη διοργάνωση του Φορέα Κορφιάτικης Έκφρασης.

Ηχογράφηση: ΕΡΤ Κέρκυρας.

 

Το πρόγραμμα της ΕΡΤ Κέρκυρας, αυτό το Σάββατο, περιλαμβάνει ακόμα δύο ενδιαφέρουσες εκπομπές παραγωγής του σταθμού:

Ακούστε στις 09:00

Η βία στην οικογένεια.

Μία συζήτηση στην ΕΡΤ Κέρκυρας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών. Καλεσμένοι της Μαρίας Παγκράτη, μέλη της Περιφερειακής και της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας και επιστημονικά στελέχη του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών.

Ακούστε στις 13:00

Καλά νά ΄μαστε.

Η εκπομπή με θέματα υγείας της ΕΡΤ Κέρκυρας, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο. Θέμα της εβδομάδας: “ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ”. Καλεσμένος στο studio ο Βασίλης Ανδριώτης, Ιατρός Βιοπαθολόγος , Επιμελητής Α΄ του Σταθμού Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κερκύρας και μέλος του Ιατρικού Συλλόγου. Επιμελείται και παρουσιάζει η Ελσα Δολιανίτη.

  • Αυτό το Σάββατο στους 99,3 στα FM και τους 1008 στα μεσαία, αλλά και το διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ www.ert.gr και στην ιστοσελίδα της ΕΡΑ Κέρκυρας www.erakerkyras.com .
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer