Παγκόσμια ημέρα τουρισμού η σημερινή και παρά την αύξηση των αφίξεων τουριστών στην χώρα μας, η Ελλάδα χάνει το στοίχημα των εσόδων
Περισσότεροι τουρίστες, λιγότερα έσοδα
Τουρισμός
27/09/2016 | 10:29

Παγκόσμια ημέρα τουρισμού η σημερινή και παρά την αύξηση των αφίξεων τουριστών στην χώρα μας, η Ελλάδα χάνει το στοίχημα των εσόδων, την ίδια ώρα που ανταγωνιστικοί προορισμοί, όπως η Ισπανία, θα σημειώσουν νέο ρεκόρ ταξιδιωτικών εισπράξεων.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος, τα τουριστικά έσοδα να κλείσουν σε επίπεδα σημαντικά χαμηλότερα των προσδοκώμενων.

Στο επτάμηνο ήταν μειωμένα κατά 346 εκ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Ο ΣΕΤΕ τονίζει ότι η κάμψη των εσόδων οφείλεται στις αυξήσεις των συντελεστών ΦΠΑ και στις επιβαρύνσεις όλων των επιμέρους κλάδων του τουρισμού με νέα τέλη και φόρους.

O πρόεδρος του ομίλου ALDEMAR, Νίκος Αγγελόπουλος τόνισε ότι η υπερφορολόγηση πλήττει βαθύτατα τον Τουρισμό και σε μεγάλο βαθμό σε αυτή οφείλεται και η μείωση των τουριστικών εσόδων.

Τόνισε πως η μέση διάρκεια παραμονής των τουριστών στην Ελλάδα έχει μειωθεί σημαντικά. Μεγάλοι κερδισμένοι της κρίσης στην Τουρκία πρόσθεσε είναι Κύπρος και Ισπανία, ενώ Βουλγαρία και Κριμαία απεκόμισαν σημαντικά οφέλη.

Ανέφερε πως η Ελλάδα συγκέντρωσε τον «φθηνό τουρισμό» που δεν πήγε στην Τουρκία
Επεσήμανε πως η υπερφορολόγηση πλήττει και την απασχόληση, μειώνοντας σοβαρά τα κρατικά έσοδα, καθώς οι τουριστικές επιχειρήσεις, που είναι εντάσεως εργασίας, μειώνουν το προσωπικό τους, στην «απελπισία τους», όπως είπε.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτησή του ότι η Ελλάδα έχει υποβιβαστεί, με ποδοσφαιρικούς όρους, στο ευρωπαϊκό «πρωτάθλημα» Τουρισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε πέσει κατηγορία και γι’ αυτό μαζεύουμε τους φθηνούς τουρίστες».

«Ο τουρισμός είναι η εθνική μας δύναμη», σημειώνει στο μήνυμα της για την παγκόσμια ημέρα τουρισμού η αναπληρώτρια υπουργός τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer