Το επόμενο διήμερο θα περιοδεύσει στο νησί ο Περιφερειακός Σύμβουλος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων, σ. Θεόδωρος Γουλής.
Περιοδεία του ΚΚΕ στις πληγείσες περιοχές της Κεφαλονιάς
Πολιτική
27/09/2015 | 07:11

Για την καλύτερη εκτίμηση της κατάστασης που προέκυψε μετά τις πρόσφατες πλημμύρες στο νησί και την ανάδειξη των θέσεων του ΚΚΕ για την αντιπλημμυρική προστασία, το επόμενο διήμερο θα περιοδεύσει στο νησί ο Περιφερειακός Σύμβουλος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων, σ. Θεόδωρος Γουλής.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Κυριακή 27/9/2015:
• 14.30 Περιοδεία στις πληγείσες περιοχές στην περιοχή της Σάμης
• 8.00μ.μ. Συνάντηση με τη Διοίκηση της ΔΕΗ

Δευτέρα 28/9/2015:
• 8.00π.μ. – 10.00π.μ. Επίσκεψη σε σχολεία του Ληξουρίου
• 10.45π.μ. Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Αργοστολίου
• 11.45π.μ. Επίσκεψη στην Πυροσβεστική στο Αργοστόλι
• 13.30 Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς, κ. Δρακουλόγκωνα.
• 14.00 Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς, κ. Παρίση
• 19.30 Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του ΚΚΕ στην πλατεία Καμπάνας.

Μήνυμα αλληλεγγύης στους πλημμυροπαθείς από το ΚΚΕ

Η ΤΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ απευθύνει μήνυμα αλληλεγγύης στους πλημμυροπαθείς κατοίκους καθώς και σε όλο το λαό των νησιών μας, που υφίσταται το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, ενώ ακόμη παραμένει και σεισμόπληκτος. Η αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού στην λογική των φθηνών «σημειακών παρεμβάσεων» (οδικό δίκτυο, υποδομές), καθώς και η χρόνια απουσία έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας, αποδείχτηκαν στην πλημμύρα εγκληματικές πολιτικές επιλογές. Το σχέδιο «Ξενοκράτης» κομμένο και ραμμένο στη λογική της υποχρηματοδότησης, αποδείχτηκε όχι μόνο ανεπίκαιρο αλλά και ανίκανο να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των μηχανικών και των υπαλλήλων της Περιφέρειας και των Δήμων, της πυροσβεστικής, της τροχαίας κα, δεν μπορούν να κρύψουν την ένδεια του κρατικού μηχανισμού και την εγκατάλειψη της λαϊκής ανάγκης για πλημμυροπροστασία. Ανθρώπινες ζωές κινδύνεψαν, σχολεία βούλιαξαν στη λάσπη και το βιος φτωχών ανθρώπων καταστράφηκε. Οι καταστροφές σε Σάμη, Πύλαρο, Διλινάτα και Δράπανο στο Αργοστόλι σχετίζονται άμεσα με την ασύδοτη εγκατάσταση ιδιωτικών ανεμογεννητριών στα γύρω βουνά, που προωθήθηκε τόσο από τις κυβερνήσεις διαχρονικά όσο και από την τοπική διοίκηση σε Δήμο και Περιφέρεια. Τα μπαζώματα ρεμάτων, οι μη αναδασωμένες εκτάσεις έπαιξαν κι αυτά ρόλο.
Όλη αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να αποδίδεται σε «θεομηνίες» ή στα «έντονα καιρικά φαινόμενα», αλλά στις πολιτικές που θυσιάζουν την προστασία του λαού στο βωμό των κερδών του κεφαλαίου. Η ανάπτυξη που υπηρετεί την κερδοφορία δεν «αντέχει» την προστασία των ανθρώπων και των κατοικιών, του οδικού δικτύου, των σχολείων, την επάρκεια σε νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική κάλυψη, σε πόσιμο νερό και ρεύμα κ.α. Τη στιγμή που τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ εξαθλιώνουν τον ελληνικό λαό, πακτωλός χρημάτων πηγαίνει στις τράπεζες και στην επιδότηση των μεγαλοεπιχειρηματιών με διάφορα προγράμματα. Τα έργα υποδομής παραδίδονται στους μεγάλους ομίλους με αποτέλεσμα είτε να μην πραγματοποιούνται επειδή δεν αποφέρουν τα αναμενόμενα κέρδη είτε να τα διπλοπληρώνει ο λαός μέσα από την εκμετάλλευσή τους από ομίλους και επιχειρηματίες. Ο Υπουργός Υποδομών κ. Σπίρτζης στην επίσκεψή του στην Κεφαλονιά δήλωσε ότι λεφτά για τέτοια έργα δεν θα δοθούν. Η Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων (ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ) και η Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς (ΝΔ) έβαλαν πλάτη σε αυτή την πολιτική, απορρίπτοντας διαχρονικά τις προτάσεις του ΚΚΕ για αντιπλημμυρικά έργα αλλά και υιοθετώντας τον σκόπιμο κυβερνητικό διαχωρισμό της λήψης μέτρων έκτακτης ανάγκης από την αναγκαία πρόληψη.
Η ΤΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ καλεί το λαό του Νομού να μην υποκύψει σε ένα «ρεαλισμό», με τον οποίο τον εκβιάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να απεμπολήσει το δίκιο του. Όλη η «χορωδία» του αστικού πολιτικού κόσμου τοπικά του λέει να μην έχει πολλές απαιτήσεις γιατί η χώρα είναι χρεωκοπημένη. Φτάνει πια! Να μη δείξει ο λαός καμία ανοχή στη βάρβαρη πολιτική που τον πνίγει, τον πλακώνει και τον εξουθενώνει οικονομικά.
Να διεκδικήσει:
• Καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση των πληγέντων στο σύνολό τους (100%) και στην πραγματική τους αξία για τις καταστροφές που υπάρχουν σε κατοικίες, μικρές επιχειρήσεις, κτηνοτροφικές – γεωργικές εγκαταστάσεις και τις αντίστοιχες δραστηριότητες.
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για το σεισμόπληκτο και πλημμυρόπληκτο Νομό για το 2014, 2015 και 2016
• Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.
• Αποκατάσταση με 100% κρατική χρηματοδότηση των ζημιών σε υποδομές, οδικό δίκτυο, εγγειοβελτιωτικά έργα, αθλητικές εγκαταστάσεις, πολιτιστικά μνημεία (γεφύρια, εκκλησίες κα).
• Ασφάλεια από βραχοπτώσεις – καθιζήσεις στο οδικό δίκτυο, ειδικά στο κεντρικό και όπου υπάρχει διέλευση σχολικών λεωφορείων.
• Καθολική παροχή υγείας και φαρμάκων χωρίς καμία επιβάρυνση για το λαό με ευθύνη της κυβέρνησης. Πλήρης στελέχωση σε Νοσοκομείο Αργοστολίου και Μαντζαβινάτειο, Κέντρα Υγείας Ιθάκης και Σάμης, αγροτικά ιατρεία και χρηματοδότηση που να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες λειτουργίας τους.
• Διασφάλιση διαχρονικά της αυτόνομης έκτακτης κάλυψης του νομού σε ρεύμα από το τοπικό εργοστάσιο της ΔΕΗ.
• Ολοκλήρωση και υλοποίηση των μελετών για τα σχολεία και διασφάλιση τόσο της αντισεισμικής όσο και της αντιπλημμυρικής θωράκισής τους.
• Ολοκλήρωση και υλοποίηση των μελετών για τα σχολεία και διασφάλιση τόσο της αντισεισμικής όσο και της αντιπλημμυρικής θωράκισής τους.
• Έργα αντισεισμικής θωράκισης και αντιπλημμυρικής προστασίας, με κρατικά κονδύλια από έναν ενιαίο κρατικό φορέα κατασκευών.

Αργοστόλι 27/9/2015

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer