Περιοδεία στο Καβαλούρι, στους Καρουσάδες και στις Νυμφές, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης
Περιοδεία στη Βόρεια Κέρκυρα για τους συνδυασμούς Γαλιατσάτου-Νικολούζου
Πολιτική
13/04/2014 | 19:37

Περιοδεία στο Καβαλούρι, στους Καρουσάδες και στις Νυμφές, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης 10/4 ο περιφερειακός συνδυασμός «ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά» με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ιονίων Θόδωρο Γαλιατσάτο και ο δημοτικός συνδυασμός «Νέα Ριζοσπαστική Κίνηση» με τον υποψήφιο δήμαρχο Κέρκυρας Κώστα Νικολούζο. Τους δύο επικεφαλής των συνδυασμών συνόδευαν η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέττα Πανδή και υποψήφιοι Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα πρέπει να δοθεί ξεκάθαρη απάντηση καταδίκης των εφαρμοζόμενων αντιλαϊκών πολιτικών, και να αποτελέσουν προάγγελο της συνολικότερης πολιτικής ανατροπής, τόνισε ο Θόδωρος Γαλιατσάτος, απευθύνοντας μήνυμα συστράτευσης σε όλα τα κοινωνικά στρώματα που υποφέρουν από την κυβερνητική βαρβαρότητα.

Ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τουριστική οικονομία και στην ανάγκη εξομάλυνσης της τουριστικής αγοράς, με παράλληλη ενίσχυση του Πρωτογενούς Τομέα της παραγωγής.

Η ΑΝΑΣΑ καταθέτει τη δική της ολοκληρωμένη δυναμική πρόταση, θεωρώντας ότι, αν συνεχιστεί η σημερινή πολιτική σε κεντρικό επίπεδο και δεν αλλάξουν τα πρόσωπα που την εφαρμόζουν σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, η επόμενη 5ετία θα επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση για το λαό.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, υπογράμμισε ότι στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές και στις εθνικές, όποτε αυτές γίνουν, τα πολιτικά δεδομένα σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο  πρέπει να ανατραπούν και να εφαρμοστεί μία πολιτική που θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Ο Δήμος οφείλει να στηρίξει δομές και δράσεις που θα βοηθήσουν τα πληττόμενα κοινωνικά στρώματα. Ο “Καλλικράτης” πρέπει να ακυρωθεί στην πράξη. Να ενισχύσουμε την αποκέντρωση, με τη διαμόρφωση τεσσάρων διοικητικών κέντρων (σε βορρά, μέση, νότο και πόλη), με αποκεντρωμένες υπηρεσίες. Να δώσουμε ουσιαστικό – ενεργό ρόλο στα Τοπικά Συμβούλια. Να αναστρέψουμε την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζουν, τόσο η Πόλη της Κέρκυρας όσο και η κερκυραϊκή περιφέρεια, εξαιτίας της πολιτικής που ακολούθησε η απερχόμενη δημοτική αρχή.

Κοινή πεποίθηση του Περιφερειακού και του Δημοτικού συνδυασμού, σε επίπεδο Κέρκυρας και Ιόνιων Νησιών, οι οποίοι στηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι η δυναμική πρέπει να εκφραστεί πρωτίστως από την ίδια την κοινωνία. Μάλιστα, οι κάτοικοι μετέφεραν τον προβληματισμό τους για διάφορα ζητήματα (Πρωτογενής Τομέας, αποψίλωση της Κέρκυρας από δημόσιες υπηρεσίες, απουσία σύνδεσης των Ιόνιων Νησιών μεταξύ τους κ.ο.κ.), δείχνοντας ουσιαστικό ενδιαφέρον για τις θέσεις της ΑΝΑΣΑ και της Νέας Ριζοσπαστικής Κίνησης.

galiatsatos-kerkyra (2)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer