Ο υπoψήφιος Αντιπεριφερειάρχης ανέπτυξε τις δράσεις και τα έργα που έχουν υλοποιηθεί στην περιοχή, όσο και εκείνων που δρομολογούνται
Περιοδεία Κουρή σε Τρωϊαννάτα και Ομαλά
Πολιτική
12/05/2014 | 18:21

Ο  υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής συνοδευόμενος από τους υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους Αλεξανδρή Κατερίνα, Μποζά Κλημεντίνη,  Ανδρεάτο Άγγελο, Μαγουλά Παναγή, Γασπαρή Γιάννη, Βαλλιανάτο Τάσο και Κατσιγιάννη Γιώργο, επισκέφθηκαν τα Τρωιαννάτα και τα Ομαλά όπου συνομίλησαν με τους κατοίκους της περιοχής για το Πρόγραμμα του συνδυασμού Νέα Ιόνιος Πολιτεία.

Ο υπoψήφιος Αντιπεριφερειάρχης ανέπτυξε τις δράσεις και τα έργα που έχουν υλοποιηθεί στην περιοχή, όσο και εκείνων που δρομολογούνται. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στον πρωτογενή τομέα. Συγκεκριμένα εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στον Συνεταιρισμό Ρομπόλας, αναγνωρίζοντας τον ρόλο και την δράση του σε παραγωγικό και εμπορικό επίπεδο και την συμβολή του στην τόνωση της τοπικής οικονομίας αλλά και σε όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής. Παράλληλα επισήμανε την αναγκαιότητα ανάδειξης και ανάπτυξης του αγροτουρισμού, αλλά και των βιοτεχνιών που οφείλουμε να ενισχύσουμε και να αναδείξουμε, καθώς μέσω αυτών υποστηρίζεται, η υψηλής ποιότητας γεωργική και κτηνοτροφική μας παραγωγή αλλά και οι νέοι που αποκτούν την δυνατότητα παραμονής και εργασίας στον τόπο τους.

Επίσης  μνημόνευσε ένα επιπλέον  ουσιώδες θέμα, την διατήρηση και ανάδειξη των παραδοσιακών στοιχείων των χωριών, που απαιτεί ενδελεχή μελέτη και προώθηση. Ειδικά οι παραδοσιακοί οικισμοί των Τρωιαννάτων και των Βαλσαμάτων, επιβάλλεται να αξιοποιηθούν και  καταστούν ευρέως αναγνωρίσιμοι. Ήδη στην προετοιμασία του ΣΕΣ 2014-2020 έχουν προβλεφθεί παρόμοιες δράσεις και μέτρα για την αντιμετώπιση όλων αυτών των πρωτοβουλιών. Επίσης τέθηκε το ζήτημα της ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού, δεδομένης της έντονης σχετικής μας παράδοσης, του βαρύνοντος θρησκευτικού και συναφούς πολιτισμικού πλούτου της περιοχής αλλά και του κορυφαίου όλων, του χώρου και των κατανυκτικών εκδηλώσεων προσκυνήματος, του Αγίου Γερασίμου.

omala (1) omala (3) omala (4) trwianata (1) trwianata (2)P

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer