Για διαστρέβλωση της πραγματικότητας μιλάει η ΕΛΜΕΚΙ. Και νέα απάντηση στον Περιφερειακό Διευθυντή.
ΠΔΕ Ιονίων: Απάντηση στην καταγγελία της ΕΛΜΕ Κ-Ι
Κοινωνία
30/01/2016 | 12:36

Πότε θα σταματήσουν οι ψευδείς καταγγελίες της ΕΛΜΕ Κ-Ι ;

α)Τόσο το τακτικό μέλος, όσο και ο αναπληρωματικός αιρετός του ΠΑΜΕ και πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κ-Ι (κ. Γεωργόπουλος) ενημερώθηκαν εγκαίρως, όπως και όλα τα μέλη του Συμβουλίου επιλογής, για τη συνεδρίαση της 4/1/16 για τις ενστάσεις.

β) Η συνεδρίαση δε μπορούσε να γίνει με τηλεδιάσκεψη, αλλά έπρεπε να γίνει στο φυσικό χώρο της Περιφερειακής Διεύθυνσης, κυρίως λόγω του μεγάλου όγκου των φακέλων οι οποίοι δεν μπορούσαν και δεν έπρεπε να αποσταλούν αλλού.

γ) Ο κ. Γεωργόπουλος ενώ μας πληροφόρησε ότι δε θα παραστεί στη συνεδρίαση, και δεν έκανε καμιά αίτηση για την έγκριση μετακίνησης και κάλυψης των οδοιπορικών του, την τελευταία στιγμή παρουσιάστηκε και εκ των υστέρων δεν μπορούμε να καλύψουμε τα οδοιπορικά του.

δ) Σε όλες τις άλλες συνεδριάσεις του Συμβουλίου επιλογής, το τακτικό μέλος αιρετός του ΠΑΜΕ που ήταν παρόν,  δεν έκανε κανένα παράπονο για τις διαδικασίες.

Τι καταγγέλλει λοιπόν ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κ-Ι και αιρετό μέλος του ΠΑΜΕ; Ποιος εμπόδισε τους αιρετούς του ΠΑΜΕ στο οτιδήποτε; Τέτοιες γενικόλογες, ψευδείς και ανυπόστατες καταγγελίες δεν είναι πρώτη φορά που προσπαθούν να φτιάξουν κλίμα.

Γκούσης Κωνσταντίνος

Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων

Και νέα ΑΠΑΝΤΗΣΗ από την ΕΛΜΕΚΙ στα λεγόμενα του κ. Γκούση

elmeki (2)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Γκούση

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Γκούσης μέμφεται την ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης, με δημόσια ανακοίνωσή του και με αφορμή καταγγελία μας για την απαράδεκτη στάση του απέναντι στους αιρετούς του κλάδου. Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας αποτελεί μόνιμο στοιχείο στις τοποθετήσεις των κυβερνητικών στελεχών και τα ψέματα του κ. Γκούση ξεπερνούν κάθε όριο. Ο κ. Γκούσης όχι μόνο αποκλείει αιρετούς από τις διαδικασίες, όχι μόνο κάνει επιλεκτική και κατά το δοκούν χρήση των τηλεδιασκέψεων, όχι μόνο αποκρύβει στοιχεία και πληροφορίες που του ζητούνται, όχι μόνο τους υποχρεώνει να πληρώσουν από την τσέπη τους πανάκριβα οδοιπορικά αλλά ζητάει και τα ρέστα από την ΕΛΜΕ – ΚΙ. Την κατηγορεί ότι κάνει διαρκώς «γενικόλογες, ψευδείς και ανυπόστατες καταγγελίες» σε βάρος του, προσπαθώντας «να φτιάξει κλίμα» και την καλεί να σταματήσει να το κάνει.
Δεν είναι η πρώτη φορά που τα πρώτα στελέχη της εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων επιτίθενται στην ΕΛΜΕ – ΚΙ. Το έχουμε ζήσει και επί ΝΔ και επί ΠΑΣΟΚ με ανάλογο τρόπο, αφού η συνεπής – ταξική στάση του σωματείου μας πάντα με σταθερότητα αποκάλυπτε την αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβερνήσεων – ΕΕ – κεφαλαίου και των μηχανισμών τους. Αυτήν την πολιτική, που σήμερα ασκεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, υπηρετεί και ο νυν Περιφερειακός Διευθυντής. Ως ακριβοπληρωμένο «πρώτο βιολί» της στην εκπαίδευση, φροντίζει για τη συναινετική και απρόσκοπτη εφαρμογή της.
Η πολιτική των αναδιαρθρώσεων (στην οικονομία, την εκπαίδευση κοκ), που έχει στόχο την καπιταλιστική ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία, δένεται με το χτύπημα των λαϊκών δικαιωμάτων. Όταν κάποιος είναι θεσμικά υπόλογος για την εφαρμογή της στην εκπαίδευση, δεν μπορεί παρά τέτοια μέτρα να υλοποιεί. Το «κλίμα» που «φτιάχνει» η ΕΛΜΕ και ενοχλεί τον κ. Περιφερειακό είναι το να μαθαίνει ο λαός και η νεολαία των νησιών μας την αλήθεια για τα έργα και τις ημέρες της «πρώτης φοράς αριστεράς». Εκείνοι που στήνουν «εθνικούς διαλόγους», με όλους τους συμπαρομαρτούντες, που προσκυνούν το κεφάλαιο και τις επιλογές του, ρίχνουν «στο πυρ το εξώτερο» τις φωνές της αλήθειας και του δίκιου. Θέλουν να βάλλουν την ΕΛΜΕ – ΚΙ στο χέρι ή να την υποχρεώσουν να σιωπήσει, αλλά τέτοια χάρη δεν θα δουν.
Τι μπορεί να πει αλήθεια ο κ. Γκούσης για όσα έχουμε καταγγείλει και τον αφορούν:
• Είναι ψέμα ότι προέβη σε περικοπές τμημάτων και κατάργηση του τομέα υγείας στο ΕΠΑΛ Αργοστολίου;
• Είναι ψέμα ότι τους σεισμόπληκτους μαθητές τούς έχει «φωτογραφήσει» ως προνομιούχους και δεν έχει συμβάλλει σε κανένα μέτρο προστασίας τους;
• Είναι ψέμα ότι «έκοψε» κενό καθηγητή εργαστηριακών μαθημάτων (ΤΕ) στο ΕΠΑΛ Ληξουρίου, εν αγνοία του ΠΥΣΔΕ Κεφαλονιάς και των αιρετών;
• Είναι ψέμα ότι εφάρμοσε κατασταλτική πολιτική απέναντι στους μαθητικούς αγώνες του Νομού, με περικοπές περιπάτων κλπ, στις μαθητικές καταλήψεις;
Ας γνωρίζει η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της ότι η ΕΛΜΕ – ΚΙ θα συνεχίσει να τους ενοχλεί οργανώνοντας την πάλη ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζουν. Θα συνεχίσει να παλεύει για το δικαίωμα σε μια αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, για το δικαίωμα σε μόνιμη σταθερή εργασία, για την κάλυψη των αναγκών του λαού και όχι για την κερδοφορία των μονοπωλίων.

Αργοστόλι 29/01/2016
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος
Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer