Πατάτες ογκρατέν. Το απόλυτο πιάτο. Η γεύση του μοναδική. Τυχαία νομίζετε δε μπορεί κανείς να του αντισταθεί; Τυριά, πατάτες, αλλαντικά, μυρωδικά… τέλεια μπερδεμένα μεταξύ τους. Η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο πιάτο «κρύβει» πολλές θερμίδες αλλά μια στο τόσο αξίζει να… αμαρτήσετε! Βρήκαμε για εσάς την τέλεια συνταγή. Είναι απλή και φυσικά πεντανόστιμη. Δοκιμάστε την!
Τι χρειαζόμαστε:
- 5-6 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
- 1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
- 1 κρέμα γάλακτος (200 γραμ.)
- 1 αυγό
- κασέρι ή Gouda τριμμένο ή σε φέτες
- μπέικον σε κομματάκια
- αλάτι-πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
Στρώνουμε τις πατάτες σε ταψάκι αφού τις έχω αλατοπιπερώσει. Ανάμεσα στις στρώσεις από τις πατάτες ρίχνουμε το κασέρι ή το Gouda και το μπέικον. Ανακατεύουμε το γάλα με την κρέμα και το αυγό και περιχύνουμε τις πατάτες. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά και ξεσκέπαστο για άλλα 30 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε αλλαντικό ή κασέρι προτιμάτε. Αποτελεί από μόνο του κυρίως γεύμα ή συνοδευτικό για πιάτα με κρέας.