Τα έσοδα της εκδήλωσης θα δοθούν στο Δημοτικό Θέατρο Ληξουρίου, για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τον σεισμό
Πασχαλινή συναυλία για το Ληξούρι από την Εθνική Λυρική Σκηνή
Πολιτισμός
12/04/2014 | 19:04

Μία πασχαλινή συναυλία θα δώσει στις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής των Βαΐων η Εθνική Λυρική Σκηνή για την ενίσχυση της Κεφαλονιάς.

Στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Ολύμπια, θα συμμετάσχει και η Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ.

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα δοθούν στο Δημοτικό Θέατρο Ληξουρίου, για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τον σεισμό στην Κεφαλονιά.

Στη συναυλία συμμετέχουν μουσικοί της Ορχήστρας της ΕΛΣ, η Ορχήστρα της Παιδικής Σκηνής, η Χορωδία και η Παιδική Χορωδία του Οργανισμού, καθώς και επτά μονωδοί του Στούντιο Όπερας. Θα ερμηνεύσουν τρία συμφωνικά έργα θρησκευτικής μουσικής πάνω στο μεσαιωνικό ύμνο Stabat Mater.

Ο μεσαιωνικός ύμνος Stabat Mater είναι ένας ύμνος που έχει εμπνεύσει πολλούς συνθέτες σε διάφορες εποχές.

Μία από τις πιο δημοφιλείς, για την απλότητα, τη συμπύκνωση και την αμεσότητα του συναισθήματος, μελοποιήσεις του ύμνου είναι αυτή του Τζοβάννι Μπαττίστα Περγκολέζι, την οποία ολοκλήρωσε λίγο πριν τον θάνατο του το 1736.

Θέατρο Ολύμπια

Ώρα έναρξης: 12.00
Διεύθυνση Χορωδίας: Αγαθάγγελος Γεωργακάτος
Διεύθυνση Παιδικής Χορωδίας: Μάτα Κατσούλη
Σολίστ οι Μονωδοί του Όπερα Στούντιο: Μαρία Δήμα, Δήμητρα Κωτίδου, Βασιλική Τσιλιακού,Σωτηρία Γιαννούδη, Ρωξάνη Παπαδημητρίου, Νικόλας Κατσιγιάννης
Τιμές εισιτηρίων: 20, 15, 10 ευρώ
Τιμή παιδικού & φοιτητικού εισιτηρίου: 8 ευρώ
Θέσεις περιορισμένης ορατότητας: 6 ευρώ

lyrikh

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer