Μια συνταγή για ένα πολύ νόστιμο, αλλά και διαφορετικό παστίτσιο για χορτοφάγους και όχι μόνο...
Παστίτσιο λαχανικών
Μαγειρική
26/06/2016 | 10:14
Παστίτσιο λαχανικών για χορτοφάγους… κι όχι μόνο…
Υλικά
- ½ κιλό μακαρόνια πέννες
- 2 φλυτζ. Τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας
- 1 μανιτάρι πόρτο μπέλλο
- 1 Κολοκυθάκι
- 1 μικρή μελιτζάνα
- 2 καρότα
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 πράσο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτί Ντοματάκια κονκασέ ή 2 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες
- Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο
Για την Μπεσαμέλ
- 2 φάκελα έτοιμης σκόνης για μπεσαμέλ και 1 λίτρο γάλα για την παρασκευή της
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα λαχανικά και τα περνάμε όλα απ’ το μίξερ και από το μαχαίρι που χρησιμοποιούμε για τα καρότα.
- Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και τα σοτάρουμε όλα πολύ καλά μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τ’αρώματά τους
- Ρίχνουμε την ντομάτα και βράζουμε λίγο την σάλτσα , αφού προσθέσουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
- Βράζουμε εν τω μεταξύ τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα βάζουμε ακολούθως έτσι όπως είναι ζεστά μέσα στην σάλτσα.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε τριμμένο τυρί κίτρινο ( πικάντικο κατά προτίμηση ) .
- Βάζουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα στο ταψί και τα στρώνουμε προσθέτοντας λίγο τυρί ακόμα.
- Χτυπάμε με το γάλα την σκόνη της έτοιμης κρέμας μπεσαμέλ και την ρίχνουμε στο ταψί.
- Προσθέτουμε στο τέλος λίγο τυρί τριμμένο και μερικά μικρά κομματάκια βούτυρο.
- Ψήνουμε το παστίτσιο λαχανικών στους 200ο για 40’ περίπου και μέχρι να ροδίσει καλά η κρέμα.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
08:36
21:20