Μια συνταγή για ένα πολύ νόστιμο, αλλά και διαφορετικό παστίτσιο για χορτοφάγους και όχι μόνο...
Παστίτσιο λαχανικών
Μαγειρική
26/06/2016 | 10:14

Παστίτσιο λαχανικών για χορτοφάγους… κι όχι μόνο…

Υλικά

  • ½ κιλό μακαρόνια πέννες
  • 2 φλυτζ. Τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας
  • 1 μανιτάρι πόρτο μπέλλο
  • 1 Κολοκυθάκι
  • 1 μικρή μελιτζάνα
  • 2 καρότα
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πράσο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτί Ντοματάκια  κονκασέ ή 2  ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο

Για την Μπεσαμέλ

  • 2 φάκελα έτοιμης σκόνης για μπεσαμέλ και  1 λίτρο γάλα  για την παρασκευή της

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τα λαχανικά και τα περνάμε όλα απ’ το μίξερ και από το μαχαίρι που χρησιμοποιούμε για τα καρότα.
  • Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και τα σοτάρουμε όλα πολύ καλά μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τ’αρώματά τους
  • Ρίχνουμε την ντομάτα και βράζουμε λίγο την σάλτσα , αφού προσθέσουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
  • Βράζουμε εν τω μεταξύ τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα βάζουμε ακολούθως έτσι όπως είναι ζεστά μέσα στην σάλτσα.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε τριμμένο τυρί κίτρινο ( πικάντικο κατά προτίμηση ) .
  • Βάζουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα στο ταψί  και τα στρώνουμε προσθέτοντας   λίγο τυρί ακόμα.
  • Χτυπάμε με το γάλα την σκόνη της έτοιμης κρέμας μπεσαμέλ και την ρίχνουμε στο ταψί.
  • Προσθέτουμε στο τέλος λίγο τυρί τριμμένο και μερικά μικρά κομματάκια βούτυρο.
  • Ψήνουμε το παστίτσιο λαχανικών στους 200ο για 40’ περίπου και μέχρι να ροδίσει καλά η κρέμα.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ