Ευρεία σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου της Πολιτικής Προστασίας, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας
Παρουσιάστηκαν οι βασικοί άξονες της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση των σεισμών
Πολιτική
19/11/2014 | 19:45

Ευρεία σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου της Πολιτικής Προστασίας, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς και Ιθάκης υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτου.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση των σεισμών ενώ συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο  αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος, ο δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας, ο  Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Τμήμα Γεωλογίας & Περιβάλλοντος του Πανεπιστήμιου Αθηνών και νέος πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας,  Δρ.  Σεισμολογίας Γιάννης Κοπανάς , ο εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Παναγής Ζησιμάτος,  περιφερειακοί  και δημοτικοί  σύμβουλοι, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, ο διοικητής του νοσοκομείου Κεφαλονιάς, εθελοντικές οργανώσεις και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, «σκοπός της σύσκεψης ήταν να εκτιμηθεί  η ετοιμότητα δράσης  των υπηρεσιών αλλά και να παρουσιαστούν οι βασικοί άξονες του σχεδίου της νέας περιφερειακής αρχής για την αντιμετώπιση των σεισμών στα νησιά του Ιονίου».

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον περιφερειάρχη «θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει διαδικασία ενημέρωσης των μαθητών αλλά και όλων των πολιτών από τον ΟΑΣΠ σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της ΠΙΝ, να επικαιροποιηθούν  τα υπάρχοντα σχέδια αντιμετώπισης των σεισμικών φαινομένων, όπως το σχέδιο Ξενοκράτης, να στελεχωθούν  άμεσα με το απαιτούμενο  προσωπικό οι υπηρεσίες  πολιτικής προστασίας , να γίνεται συνεχής επιστημονική προσέγγιση των σεισμικών φαινομένων, να διατεθεί ο αναγκαίος εξοπλισμός σε όλα τα νησιά του Ιονίου, να πραγματοποιούνται ασκήσεις ετοιμότητας σε τακτά χρονικά διαστήματα ενώ υιοθετήθηκε η πρόταση για διενέργεια ασκήσεων  σε συγκεκριμένη ημερομηνία κάθε χρόνο.

Παράλληλα ο περιφερειάρχης υπογράμμισε πως  η πολιτεία έχει υποχρέωση να δρα στην περίπτωση των σεισμών με καθορισμένο τρόπο και όχι με βάση τις επιλογές των κομματικών ηγεσιών.

«Στη συνάντηση τόνισε ο Θ. Γαλιατσάτος επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα των υπηρεσιών μας που διαθέτουν την ανάλογη εμπειρία και μπορούν να την αξιοποιήσουν σε όλα τα επίπεδα ενώ ταυτόχρονα έγινε σαφές ότι  η νέα Περιφερειακή Αρχή έχει συγκεκριμένο σχέδιο που υλοποιείται σταδιακά, προκειμένου οι σεισμοί να γίνουν μια υπόθεση που θα έχει τις ελάχιστες συνέπειες για τα νησιά μας».

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer