Τα παιδιά αυτοσυστήθηκαν, ανέγνωσαν ποιήματα, τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και φυσικά καταχειροκροτήθηκαν.
Παρουσία του Μητροπολίτη η χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Ειδικό Σχολείο Φαρακλάτων (βίντεο)
Δημοφιλή
21/12/2016 | 16:33

Της Γιάννας Κουλουμπή

Μπορεί το Ειδικό Σχολείο Φαρακλάτων να μην χαίρει της υποστήριξης που του αξίζει από την Πολιτεία και έτσι η στελέχωσή του να είναι ελλιπής, αλλά το έργο που επιτελείται εκεί είναι απλώς αξιοθαύμαστο. Απόδειξη αυτού η γιορτούλα που διοργάνωσαν μαθητές και εκπαιδευτικοί για τα Χριστούγεννα που πλησιάζουν. Τα παιδιά αυτοσυστήθηκαν, ανέγνωσαν ποιήματα, τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και φυσικά καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα των εκδηλώσεων του σχολείου.

Ο Διεθυντής, κ. Γεράσιμος Μπαλτσαβιάς, μίλησε για το ζήτημα της υποστελέχωσης του σχολείου και συμπλήρωσε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει αυτά τα παιδιά και βοηθά με όποιο τρόπο μπορεί στην επίλυση διαφόρων προβλημάτων. Το παρόν έδωσε ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, ο οποίος συνομίλησε με πολλά από τα παιδιά, ενώ στο τέλος, παίρνοντας το λόγο, εξέφρασε τη χαρά του για την προσπάθεια τόσο των εκπαιδευτικών και των μαθητών όσο και των γονέων αυτών. Παράλληλα, ευχήθηκε καλές γιορτές σε όλους και καλή δύναμη. Τις ευχές εκ μέρους του Δημάρχου μετέφερε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Ευάγγελος Κεκάτος, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το Ειδικό Σχολείο των Φαρακλάτων “κόσμημα” για το νησί και το έργο που επιτελείται “ιερό”.

Να σημειώσουμε κλείνοντας ότι ιδιαίτερα συγκινημένη εμφανίστηκε στο λόγο της η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων του Παραρτήματος στην Κεφαλλονιά, κ. Ευρώπη Μοσχονά, η οποία τόνισε πως το Λύκειο Ελληνίδων είναι και θα είναι πάντα δίπλα σε αυτά τα παιδιά που μόνο περήφανους μπορούν να μας μας κάνουν να νιώθουμε.

Συγχαρητήρια σε όλους, ειδικά σε όσους βοηθούν αθόρυβα… Καλές γιορτές!

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer