Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλου, στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός»
Παρουσίαση του δεκάτομου συλλογικού έργου του Γιάννη Μεταξά
Πολιτισμός
28/11/2016 | 14:31

Ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής κύριος Μελέτιος-Αθανάσιος ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ, η Κοσμήτωρ της Νομικής Σχολής, Καθηγήτρια κυρία Διονυσία ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ, ο Κοσμήτωρ της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, Καθηγητής κύριος Μιχάλης ΣΠΟΥΡΔΑΛΑΚΗΣ, ο Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, Καθηγητής κύριος Χρήστος ΛΥΡΙΝΤΖΗΣ, ο Πρόεδρος του «Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου», Καθηγητής κύριος Ξενοφών ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ και οι Εκδόσεις Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ διοργανώνουν την κριτική παρουσίαση του δεκάτομου συλλογικού έργου Α-Ι.Δ. ΜΕΤΑΞΑΣ (Σχεδίαση του Έργου – Εισαγωγικά κείμενα) ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλου την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00, ακριβώς, στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» (Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8).

Για τη σημασία αυτής της έκδοσης θα μιλήσει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κύριος Δημήτρης ΧΑΡΑΛΑΜΠΗΣ με θέμα: Η γενικότερη συμβολή της διεπιστημονικής προσέγγισης στη σύγχρονη Πολιτική Επιστήμη.

Για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του έργου θα εκφράσουν τις απόψεις τους:

Ο Ακαδημαϊκός, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κύριος Νικηφόρος ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΡΟΣ με θέμα: Πολιτική Επιστήμη, η μελέτη της εξουσίας και ο Machiavelli.

Ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κύριος Κώστας ΚΩΣΤΗΣ με θέμα: Μια απουσία (;) Η Πολιτική Ιστορία.

Ο Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κύριος Παναγιώτης ΤΟΥΡΝΙΚΙΩΤΗΣ με θέμα: Η πολιτική διάσταση του αρχιτεκτονικού λόγου.

Στην παρουσίαση θα προεδρεύσει ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κύριος Κώστας ΜΑΥΡΙΑΣ.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer