Το «Πόδι της Χήνας» είναι το δεύτερο βιβλίο του Κεφαλλονίτη συγγραφέα Αριστοτέλη Μπατιστάτου, το οποίο εκδόθηκε τον περασμένο Νοέμβριο από τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ.
Παρουσίαση βιβλίου Αριστοτέλη Μπαστιτάτου στην Αδελφότητα Πειραιά
Πολιτισμός
30/03/2016 | 07:18

Περίληψη Βιβλίου

Το «Πόδι της Χήνας» είναι το δεύτερο βιβλίο του Κεφαλλονίτη συγγραφέα Αριστοτέλη Μπατιστάτου, το οποίο εκδόθηκε τον περασμένο Νοέμβριο από τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ. Πρόκειται για ένα αστυνομικό μυθιστόρημα το οποίο προσπαθεί να αναψηλαφήσει την πορεία του ναζιστικού φαινομένου, από την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία μέχρι τα πρόσφατα γεγονότα της πλατείας Μεϊντάν του Κιέβου, μέσα από την ιστορία της τέχνης. Ο αστυνόμος Μόραλης ένας παρακμιακός αντιήρωας με αμέτρητα κουσούρια και εμμονές, καλείται  να εξιχνιάσει μια υπόθεση δολοφονίας ενός Έλληνα ζωγράφου. Την ίδια νύχτα εξαφανίζεται από γκαλερί της Αθήνας ο διάσημος πίνακας «Η Κραυγή» του Έντβαρντ Μουνκ. Όταν ο αστυνόμος ανακαλύπτει ότι οι δύο υποθέσεις συνδέονται βρίσκεται στα ίχνη ενός σκοτεινού δικτύου το οποίο πλαστογραφεί έργα τέχνης προκειμένου να χρηματοδοτήσει ναζιστικές οργανώσεις σε όλη την Ευρώπη. Σε κάθε βήμα του ξεδιπλώνει χωρίς να το αντιλαμβάνεται όλη την ιστορία της σύγχρονης τέχνης.

Αυτοβιογραφικό σημείωμα Αριστοτέλη Μπατιστάτου
Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1968. Κατάγεται απ’ τον Πόρο της Κεφαλλονιάς. Είναι εικαστικός και συγγραφέας. Έχουν εκδοθεί από τις εκδόσεις Όστρια η συλλογή διηγημάτων «Μαθήματα Ορθογραφίας» τον Ιούνιο του 2014, το μυθιστόρημα «Το Πόδι της Χήνας» τον Νοέμβριο του 2015 και το θεατρικό έργο «ΤΑΚ» τον Ιανουάριο του 2016 το οποίο ανέβηκε εφέτος στο θέατρο Αλκμήνη.

Μπατιστάτος_αφίσα ΜΠΑΤ1

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer