Βραχειες παρεμβάσεις σε μαθήτες σε σχολικές μονάδες σε Κεφαλονιά και Ιθάκη.
Παρεμβάσεις πρόληψης σε σχολεία απο τον “Απόπλου”
Κοινωνία
04/03/2016 | 12:58

Το Κέντρο Πρόληψης «Απόπλους» το διάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποίησε παρεμβάσεις πρόληψης των εξαρτήσεων ικανοποιώντας αιτήματα εκπαιδευτικών και γονέων σε διάφορα σχολεία του Νομού.
Ολοκληρώθηκαν 2 βιωματικά προγράμματα που αφορούσαν εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ένα στο Δημοτικό Σχολείο Πόρου και ένα στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης στο Αργοστόλι, τα οποία παρακολούθησαν συνολικά 30 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί.
Τον Ιανουάριο ολοκληρώθηκαν 2 ομάδες γονέων τρίμηνης διάρκειας στις οποίες συμμετείχαν γονείς από το 2ο Δημοτικό σχολείο Ληξουρίου και από τα Νηπιαγωγεία Μεταξάτων και Λακήθρας. Βρίσκονται σε εξέλιξη άλλες 2 ομάδες γονέων, μια στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου και μια στο Δημοτικό Σχολείο Σταυρού Ιθάκης.
Στις 2/3/2016 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στους μαθητές της Γ’ τάξης του 2ου Λυκείου Αργοστολίου με θέμα «Εφηβεία και Πρόληψη των Εξαρτήσεων». Στην παρέμβαση αυτή συμμετείχαν 74 μαθητές και την συντόνισαν 4 στελέχη του Κέντρου Πρόληψης με ειδικότητες κοινωνιολόγου, ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού.
Οι βραχείες παρεμβάσεις σε μαθητές θα συνεχιστούν τους επόμενους 2 μήνες τόσο στον χώρο του Κέντρου Πρόληψης, όσο και στα σχολεία.
Το Κέντρο Πρόληψης εξακολουθεί να δέχεται συμπολίτες μας που επιθυμούν να ενημερωθούν υπεύθυνα γύρω από τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις εξαρτήσεις γενικότερα και να πάρουν τη βοήθεια που χρειάζονται.
Υπενθυμίζουμε ότι όποιος επιθυμεί μπορεί να επικοινωνεί με το Κέντρο Πρόληψης στο τηλέφωνο 26710-27320 και στο mail apoplus@otenet.gr.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer