Για δυο μήνες παρατείνεται η κάρτα σίτισης για 148.000 δικαιούχους "λόγω Πάσχα" καθώς καθυστερεί η έναρξη των νέων αιτήσεων
Παρατείνεται για δύο μήνες η κάρτα σίτισης
Κοινωνία
27/03/2016 | 17:10

Για δυο μήνες παρατείνεται η κάρτα σίτισης για 148.000 δικαιούχους “λόγω Πάσχα” καθώς καθυστερεί η έναρξη των νέων αιτήσεων για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (κοινωνικό εισόδημα) το οποίο σκοντάφτει στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και αναβάλλεται η έναρξή του για τον Ιούνιο.

Χωρίς να χρειαστεί να καταθέσουν νέα δικαιολογητικά οι δικαιούχοι του προγράμματος της ανθρωπιστικής κρίσης (κάρτα αλληλεγγύης, επίδομα ενοικίου και δωρεάν ρεύμα) θα επωφεληθούν από τις παροχές για άλλους δύο μήνες.

Καθώς δεν ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την έναρξη υποβολής νέων αιτήσεων για το πρόγραμμα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος από την 1η Απριλίου όπως είχε ανακοινωθεί, κρίθηκε απαραίτητο να παραταθεί το ισχύον πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης με τις ισχύουσες παροχές δηλαδή κάρτα σίτισης – αλληλεγγύης, δωρεάν ρεύμα από την ΔΕΗ και επίδομα ενοικίου.

Έτσι παίρνει τέλος η αγωνία 148.000 δικαιούχων κάρτας σίτισης που είχαν μείνει χωρίς επίσημη ενημέρωση για το αν θα συνεχιστεί το πρόγραμμα πέρα από τους εννέα πιλοτικούς μήνες.

Το υπουργείο Εργασίας αναζητούσε κονδύλια για να συνεχιστεί το πρόγραμμα. Από ό,τι φαίνεται τα κονδύλια βρέθηκαν, αλλά αντί για τρεις μήνες, θα συνεχιστεί το πρόγραμμα για δύο μήνες.

Η επόμενη πληρωμή για την κάρτα σίτισης αναμένεται να γίνει στις 24 Απριλίου.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer