Ο εισαγγελέας εφετών πρότεινε ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης και ακόμη 4 συγκατηγορούμενοι του να καθίσουν στο σκαμνί του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων
Παραπομπή Μαντέλη για τη Siemens
Πολιτική
26/07/2013 | 11:37

Ο εισαγγελέας εφετών Γαληνός Μπρης πρότεινε ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης και ακόμη 4 συγκατηγορούμενοι του να καθίσουν στο σκαμνί του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το σκάνδαλο της Siemens.

Ο κ. Μπρης προτείνει να παραπεμφθεί ο πρώην υπουργός για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ στην πρότασή του τονίζει,  ότι πρέπει να παραπεμφθούν, επίσης, ο Ηλίας Γεωργίου, πρώην στέλεχος της Siemens, για ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα, και οι Αριστείδης Μαντάς, πρώην συνεργάτης του υπουργού, Αντωνία Μάρκου, παρένθετο πρόσωπο – στο όνομά της ήταν ο λογαριασμός του πρώην υπουργού, αλλά και ο Γ. Τσουγκράνης, κουμπάρος του υπουργού και επίσης παρένθετο πρόσωπο σε λογαριασμό σε ελβετική τράπεζα.

Ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι δέχθηκε 450.000 γερμανικά μάρκα από τη γερμανική εταιρεία προκειμένου να προωθήσει τη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ για την ψηφιοποίηση του συστήματος τηλεπικοινωνίας του δημόσιου τότε ελληνικού οργανισμού. Ο λογαριασμός στην Ελβετία όπου μπήκαν τα χρήματα αυτά ανήκε στον κουμπάρο του πρώην υπουργού, με το ψευδώνυμο «A. Rocos».

Η πρόταση του κ. Μπρη για τον Μαντέλη υποβάλλεται ξεχωριστά από την όλη υπόθεση, λόγω κινδύνου παραγραφής.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer