Τις δυνάμεις τους μετρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά την πρώτη γενική απεργία που πραγματοποιούν εντός του 2015 και κατά συνέπεια με κυβέρνηση αριστεράς
“Παραλύει” η χώρα την Πέμπτη
Κοινωνία
10/11/2015 | 10:50

Τις δυνάμεις τους μετρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά την πρώτη γενική απεργία που πραγματοποιούν εντός του 2015 και κατά συνέπεια με κυβέρνηση αριστεράς, μεθαύριο Πέμπτη, με τη συμμετοχή των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Αιχμή των διεκδικήσεων είναι το ασφαλιστικό και οι σχεδιαζόμενες ανατροπές σε συνταξιούχους και ασφαλισμένους, ενώ στο διεκδικητικό πλαίσιο των συνδικάτων εντάσσονται και οι επερχόμενες αλλαγές στη φορολογία, ο ΕΝΦΙΑ, τα «κόκκινα δάνεια», κ.ά.

Δεμένα θα παραμείνουν την Πέμπτη και τα πλοία στα ελληνικά λιμάνια, καθώς στην απεργία θα πάρουν μέρος σχεδόν όλα τα ναυτεργατικά σωματεία, με την ΟΜΥΛΕ (Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος) και την ΠΝΟ (Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία) να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Κλειστά θα είναι τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, λόγω της συμμετοχής των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων. Κλειστά θα είναι και τα φαρμακεία μεθαύριο Πέμπτη, αφού ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε να πάρει μέρος στην κινητοποίηση. Να απεργήσουν καλούν τους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων και των μονάδων Υγείας ΠΕΔΥ (ιατρεία ΕΟΠΥΥ, Κέντρα Υγείας) οι ομοσπονδίες τους (ΟΕΝΓΕ και ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ αντίστοιχα).

«Ρολά» ενδέχεται να κατεβάσουν και οι έμποροι, καθώς η ΕΣΕΕ, μέσω του προέδρου της Β. Κορκίδη, καλεί τους τοπικούς εμπορικούς συλλόγους να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν στο κλείσιμο των καταστημάτων τους έστω και για κάποιες ώρες. Εμμέσως πλην σαφώς, ο ίδιος αντιτίθεται σε πιθανό κατέβασμα των ρολών, αφού σε επιστολή προς τους συλλόγους χαρακτηρίζει τελευταίο προμαχώνα το κλείσιμο των καταστημάτων. Σε αντίθετο πνεύμα με την ΕΣΕΕ, η ΓΣΕΒΕΕ προτρέπει τις επιχειρήσεις-μέλη της να κλείσουν την ημέρα της απεργίας. Και τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι θα είναι κλειστά, καθώς η Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων κάλεσε τα μέλη της να πάρουν μέρος στην απεργία.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer