Ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ ενημερώνει ότι μέχρι και σήμερα (έξι μήνες μετά τον σεισμό της Κεφαλονιάς ) οι τράπεζες δεν χορηγούν τα άτοκα δάνεια στους σεισμοπλήκτους.
Παρέμβαση Τραυλού για τα δάνεια των σεισμοπλήκτων
tee
Κοινωνία
06/08/2014 | 23:33

ΠΡΟΣ :
ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 6/8/2014

Θέμα:
Δάνεια σεισμοπλήκτων στην Κεφαλονιά
Αξιότιμε κ. ΥΠΟΥΡΓΕ ,
Σας ενημερώνω ότι μέχρι και σήμερα (έξι μήνες μετά τον σεισμό της Κεφαλονιάς ) οι τράπεζες δεν χορηγούν τα άτοκα δάνεια στους σεισμοπλήκτους με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην αποκατάσταση των ζημιών των κτηρίων που βλαφτήκαν από τον σεισμό.
Οι τράπεζες εξηγούν στους πολίτες ότι δεν έχουν ακόμη λάβει καμία οδηγία για τα άτοκα δάνεια των σεισμοπλήκτων !
Αυτό αποτελεί ντροπή και έλλειψη σεβασμού προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Κεφαλονιάς και ειδικότερα της Παλικής !
Σας υπενθυμίζω ότι παρόλο που η πολιτική ηγεσία που υποσχέθηκε 80% αρωγή και 20% άτοκο δάνειο στους σεισμοπλήκτους αυτό στις περιπτώσεις κτηρίων (πχ ξενοδοχεία , ενοικιαζόμενα δωμάτια) με εμβαδόν μεγαλύτερο των 150μ2 το ποσοστό της αρωγής μικραίνει και αντίθετα μεγαλώνει το ποσοστό του άτοκου δανείου.
Έτσι υπάρχουν παραδείγματα που τελικά οι πολίτες δικαιούνται 90% δάνειο και μόνο 10% αρωγή. Ας σκεφτούμε λοιπόν πως νιώθει ένας σεισμόπληκτος που τις πρώτες μέρες άκουσε ότι θα λάβει 80% αρωγή και σήμερα του λένε τελικά ότι θα πάρει 10% αρωγή και 90% δάνειο για το οποίο πάει στην τράπεζα με την άδεια επισκευής του και η τράπεζα του απαντά ότι ακόμη ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ !
Αξιότιμε κ Υπουργέ
Η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού και οι εξαγγελίες της κυβέρνησης τις πρώτες μέρες του σεισμού ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, είναι κρίμα να μείνουμε μόνο στις εντυπώσεις !
Σας ευχαριστώ θερμά,

Σταύρος Π. Τραυλός
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
Πρόεδρος ΝΕ ΤΕΕ Κεφαλλήνιας και Ιθάκης
Μέλος ΔΕ ΤΕΕ/ΤΔΕ

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer