Η δημοτική αρχή πρέπει να μην συνεχίσει να παρανομεί και να περιλάβει στο τεχνικό πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό του 2016 τα έσοδα από τα αιολικά πάρκα των προηγουμένων ετών.
Παρέμβαση Τζωρτζάτου για την απόδοση απο το Δήμοτων τελών απο τις ανεμογεννήτριες στα Διλινάτα
Κοινωνία
20/11/2015 | 06:55

Ανακοίνωση Τζωρτζάτου Αναστασίου Τ Σ Διλινάτων

Αγαπητοί συμπολίτες ύστερα από την γραπτή αίτηση την οποία απέστειλα στην Αντιδήμαρχο οικονομικών κ. Γαρμπή και στον προϊστάμενο οικονομικών υπηρεσιών κ. Παυλάτο με ότι αφορά τα ανταποδοτικά τέλη των ΑΠΕ που δικαιούται η κοινότητα Διλινάτων βάση του νόμου 3468/2006 αρ.25 από το 2010 έως και το 2015 η απάντηση η οποία πήρα είναι ότι, ανέθεσαν στον Δημήτρη Ρουχωτά προϊστάμενο Δ/νσης περιβάλλοντος και πρασίνου την αποτύπωση της ακριβής τοποθεσίας των αιολικών πάρκων και σε ποιες κοινότητες ανήκουν αλλά και να επιμερίσει τα εισπραττόμενα τέλη ανά εγκατάσταση.

Νομίζω ότι με αυτή την απάντηση την οποία έλαβα γραπτώς και ύστερα από την κατάρτιση και ψήφιση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου για το 2016 για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή προσπαθεί να παραπλανήσει και να αποκρύψει τα χρήματα τα οποία ανήκουν στις κοινότητες όπου εδρεύουν αιολικά πάρκα και να τα χρησιμοποιήσει παρανόμως για άλλους σκοπούς.

Στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2016 η δημοτική αρχή βάζει αυθαίρετα το ποσόν των 220.000 Ε απ’ όλα τα αιολικά πάρκα όταν το 2014 είσπραξε 360.383,24 ευρώ.

Και το κυριότερο είναι ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά για τα χρήματα των προηγουμένων ετών, που σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς είναι γύρω στο 1.500.000 ευρώ.

Η δημοτική αρχή πρέπει να μην συνεχίσει να παρανομεί και να περιλάβει στο τεχνικό πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό του 2016 τα έσοδα από τα αιολικά πάρκα των προηγουμένων ετών αφού τα χρήματα αυτά (1.500.000 ευρώ) έχουν εισπραχθεί και αναφέρονται στους προϋπολογισμούς των αντιστοίχων ετών.

Στην αντίθετη περίπτωση τόσο το τεχνικό πρόγραμμα όσο και ο προϋπολογισμός είναι μη νόμιμα και η αποκεντρωμένη διοίκηση που ασκεί έλεγχο νομιμότητας για την αξιοποίηση από τους Δήμους των ποσών που προέρχονται από το ειδικό τέλος για τις ΑΠΕ βάση των νόμων 3468/2006 (άρθρο 25) και 3851/2010 (άρθρο 7) πρέπει να μην τα εγκρίνει.

Για δε την κατανομή του ποσού στις δικαιούχες τοπικές κοινότητες και μέχρι να ολοκληρωθεί η τεχνικής έκθεση του κ. Ρουχωτά, η δημοτική αρχή μπορεί και πρέπει να χρησιμοποιήσει τις παραδοχές και τη μεθοδολογία απόδοσης των πιστώσεων στους δικαιούχους που χρησιμοποιήθηκαν στην Υπουργική Απόφαση 23840/ 23-12-2014 για τον «Επιμερισμό ειδικού τέλους στους οικιακούς καταναλωτές σε περιοχές όπου λειτουργούν σταθμοί ΑΠΕ».

Καλώ το δημοτικό συμβούλιο να λάβει θέση και να απαντήσει .

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer