Ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος έθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδρίασε 27 και 28/6 στην Λευκάδα, το πρόβλημα των επαγγελματιών της Κεφαλονιάς
Παρέμβαση Γαλιατσάτου για τους δικαιούχους του ΕΤΕΑΝ
Πολιτική
01/07/2014 | 08:43

Ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος έθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδρίασε 27 και 28/6 στην Λευκάδα, το πρόβλημα των επαγγελματιών της Κεφαλονιάς που, ενώ έχει εγκριθεί η αίτηση τους, δεν μπορούν εν τούτοις να εκταμιεύσουν τις διατιθέμενες πιστώσεις, λόγω της απαίτησης για προσκόμιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας.

Ακολουθεί το κείμενο που κατέθεσε στο ΠΣ ο επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ.Α, κείμενο που έγινε ομόφωνα αποδεκτό.

«Στα πλαίσια του «Μέτρου επιλέξιμων επιχειρήσεων νομού Κεφαλονιάς», οι επαγγελματίες οι οποίοι έκαναν αίτηση και εντάχθηκαν, αντιμετωπίζουν δυσκολίες όχι μόνο από τις ζημιές που ο σεισμός προξένησε, αλλά και από την οικονομική κρίση που ταλαιπωρεί την πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια.

Αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα να αδυνατούν οι περισσότεροι από αυτούς, αν όχι όλοι, να προσκομίσουν τα «απαραίτητα» από το ΕΤΕΑΝ (βάση οδηγού του Μέτρου) φορολογικά και ασφαλιστικά δικαιολογητικά που απαιτούνται.

Θεωρούμε επιβεβλημένο:

Ø      Να γίνει χρήση της ΠΟΛ 1274/2013 (ΦΕΚ 3398 Β΄) του Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, όπως ισχύει σήμερα μετά την τροποποίησή της με την 1065/2014 (ΦΕΚ 642 Β΄) η οποία αναφέρει πως σε περιπτώσεις έκτακτων γεγονότων δεν είναι απαραίτητη προσκόμιση τέτοιων δικαιολογητικών για την σύμβαση δανείων με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Ø      Ή/και να δοθεί συνέχιση-παράταση της οδηγίας του πρώην υπουργού κου Στουρνάρα, για χορήγηση φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων στους πληγέντες από τον σεισμό, Κεφαλλονίτες & Ιθακήσιους, για τους επόμενους τρεις μήνες ασχέτως οφειλής στους αντίστοιχους φορείς.

Παράλληλα το συγκεκριμένο «Μέτρο» του ΕΤΕΑΝ έχει καταλυτική ημερομηνία την 15/07/2014, για την προσκόμιση των εξοφλημένων ή και επί πιστώσει τιμολογίων που θα προκύψουν από τις αγορές των επαγγελματιών.

Έχοντας οι περισσότεροι από αυτούς συνάψει σύμβαση με τις τράπεζες την 27/06/2014, υπολείπονται μόνο 10 (δέκα) εργάσιμες ως την λήξη.

Ως εκ τούτου θεωρούμε επιβεβλημένη μια τουλάχιστον 30 ημερών παράταση, ώστε να μπορέσουν οι επαγγελματίες αβίαστα να επιλέξουν τους καλύτερους συνεργάτες για την αποκατάσταση των επιχειρήσεών τους.»

Θεόδωρος Γαλιατσάτος

νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer