Η ΔΑΣ ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσει η διοίκηση του ΕΚΚΙ και καλεί τους 5μηνίτες να δώσουν το δικό τους «παρών»
Παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στο Δημαρχείο
Κοινωνία
24/08/2015 | 19:24

Η ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Κεφαλονιάς καταγγέλλει την απλήρωτη εργασία και την διάλυση των εργασιακών σχέσεων των συμβασιούχων 5μηνιτών. Χαιρετίζει κι ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου του Νομού για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των συναδέλφων. Να μην περάσουν τα σχέδια κεφαλαίου – κυβερνήσεων – ΕΕ, για το χτύπημα στο δικαίωμα σε ικανοποιητικά αμειβόμενη και μόνιμη – πλήρη εργασία. Να μη γίνουμε σκλάβοι του 21 αιώνα, λες κι η ζωή διαρκεί μόνο για 5 μήνες κι αυτοί χωρίς σταθερή πληρωμή. Να ανατρέψουμε μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού, που γενικεύουν και επιταχύνουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Να μην επιτρέψουμε κυβερνήσεις και τοπική διοίκηση – όπως κάνει κι εδώ η Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς (ΝΔ) – να παίζουν στις πλάτες των εργαζομένων και από πάνω να εμφανίζονται σαν ευεργέτες.

Καταγγέλλουμε ότι το δήθεν «αντιμνημονιακό» διοικητικό συμβούλιο του τοπικού σωματείου των ΟΤΑ έχει απορρίψει την πρόταση της ΔΑΣ για εγγραφή σε αυτό των εργαζομένων ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση (συμβασιούχοι, καθαρίστριες κλπ). Μάλιστα τέως μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, προσκείμενη στην Αριστερή Πλατφόρμα (Λαφαζάνης – Λαϊκή Ενότητα), πρωτοστάτησε στην απόφαση αυτή. Στην ίδια κατεύθυνση είναι και η Ομοσπονδία, ενώ μόνο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σταθερά υπερασπίζονται την ταξική ενότητα όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.
  • Σταθερή πληρωμή στην αρχή κάθε μήνα.
  • Καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος (150 ευρώ) σε όσους δουλεύουν σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίες ανεξαρτήτου ειδικότητας. Βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα σε όσους εργάζονται σε τέτοιες εργασίες.
  • Σε κάθε εργαζόμενο να ανατίθενται καθήκοντα με βάση την ειδικότητα και την πρόσληψη και να μην αντιμετωπίζεται σαν «παιδί για όλες τις δουλειές» και «ωφελούμενος».
  • Λήψη άμεσα όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία της υγείας των εργαζομένων.
  • Παροχή όλων των μέσων ατομικής προστασίας και του γάλακτος.
  • Χορήγηση όλων των αδειών κατά την διάρκεια του προγράμματος. Αναρρωτική άδεια σε περίπτωση ασθένειας ή ατυχήματος. Κανονική άδεια 2 μέρες το μήνα, όπως δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι
  • 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο. Όχι εργασία τα Σάββατα και τις Κυριακές.
  • Μεταφορά του προσωπικού με ευθύνη του Δήμου.
  • Ταμείο ανεργίας μετά το τέλος της σύμβασης.

Βασικό αίτημά μας είναι:

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Καλούμε το τοπικό σωματείο των ΟΤΑ να ανακαλέσει την απαράδεκτη απόφασή του και να εγγράψει μαζικά τους 5μηνίτες συναδέλφους. Καλούμε τους συμβασιούχους να υπερβούν τα εμπόδια που βάζει ο κυβερνητικός συνδικαλισμός, παλιός και νέος, να οργανωθούν και να παλέψουν για τα δίκια τους. Η ΔΑΣ ΟΤΑ θα στηρίξει τέτοιες πρωτοβουλίες (επιτροπή αγώνα, συνελεύσεις, κινητοποιήσεις κλπ). Με όπλο την ταξική πάλη και τη λαϊκή αλληλεγγύη να ανατρέψουμε τις αιτίες που γεννούν τη βαρβαρότητα που βιώνουμε. Μπορεί και πρέπει να ζήσουμε καλύτερες μέρες και να απολαύσουμε όλα όσα χρειάζονται για να καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμαρχο Κεφαλονιάς, την Τετάρτη 26 Αυγούστου, στις 8 μμ, που θα πραγματοποιήσει η διοίκηση του ΕΚΚΙ και καλεί τους 5μηνίτες να δώσουν το δικό τους «παρών».

Αργοστόλι 24/8/15

ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Κεφαλονιάς

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer