Κάλεσμα προς όλους τους συνταξιούχους, πάρτε μέρος όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 9 το πρωί, στη διοίκηση του Νοσοκομείου
Παράσταση διαμαρτυρίας συνταξιούχων στο Νοσοκομείο
Κοινωνία
03/06/2016 | 18:52

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Κ-Ι

ΚΑΛΕΣΜΑ

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΊ

στη διοίκηση του Νοσοκομείου Αργοστολίου.

Όλοι στο δρόμο να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στην Υγεία και τη Ζωή.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του νεοϊδρυθέντος σωματείου συνταξιούχων Κεφ/νιάς – Ιθάκης σας καλεί στην παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Νοσοκομείου Αργοστολίου για την ανάδειξη των προβλημάτων υγείας στη Κεφ|νιά – Ιθάκη.

Τα χρόνια προβλήματα λειτουργίας στο Νοσοκομείο Αργοστολίου και γενικότερα στο χώρο της δημόσιας Υγείας στο Νομό (Μαντζαβινάτειο, Κ.Υ. Σάμης και Ιθάκης, ΕΚΑΒ) όσο και σε όλη τη χώρα όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται αλλά δυστυχώς οξύνονται με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μια άθλια και επικίνδυνη κατάσταση τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους υγειονομικούς. Εμείς οι συνταξιούχοι ζούμε στο πετσί μας την πλήρη εγκατάλειψή μας, όπως και ο υπόλοιπος λαός. Γι’ αυτό και πρέπει να σημάνει συναγερμός. Τη μέρα της ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ, την Τετάρτη στις 8 Ιούνη, το σωματείο μας προχωρά στην παράσταση αυτή για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας, την περίθαλψη που θα καλύπτει τις ανάγκες μας, την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο Νομό.

Η κυβέρνηση λέει ψέματα και προσπαθεί να εξαπατήσει το λαό, να τον παραπλανήσει, ότι τάχα “αλλάζουμε σελίδα”, για το “πέρασμα σε νέα εποχή”. Με τα νέα μέτρα, που ψήφισε, ξεθεμελίωσης της Κοινωνικής Ασφάλισης, μετατροπής των συντάξεων σε προνοιακά επιδόματα, αύξησης των εισφορών, αύξησης των έμμεσων και άμεσων φόρων, μείωσης των μισθών, με το δημοσιονομικό κόφτη, με τα μνημόνια διαρκείας, οδηγεί τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους στη φτωχοποίηση και στην εξαθλίωση.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες. Εκείνοι που μας εκμεταλλεύτηκαν στα χρόνια της δουλειάς μας θέλουν να μας αποπροσανατολίσουν και τώρα που είμαστε συνταξιούχοι. Δεν αρκεί να “κλαίμε” ή να περιγράφουμε τα προβλήματα αλλά να σκεφτούμε ουσιαστικά για τις αιτίες και να δράσουμε για να αλλάξουμε τα δεδομένα.

Δεν θα έχουν τελειωμό τα αντιλαϊκά μέτρα, αν δεν συγκρουστούμε με το κεφάλαιο, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου οποιασδήποτε απόχρωσης, αν δεν συμβάλουμε και εμείς στην ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας, για ριζικές ρήξεις και ανατροπές στην κοινωνία και στην οικονομία. Τη στήριξη της κερδοφορίας και της “ανάπτυξης”, υπηρετούν η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων, των ΚΥ, των προνοιακών ιδρυμάτων.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της εφαρμοζόμενης πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που πηγάζει, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, από την πολιτική κεφαλαίου – ΕΕ, πολιτική συνύπαρξης του δημόσιου τομέα Υγείας και της επιχειρηματικής δραστηριότητας, ακριβώς για να ενισχύεται το εμπόριο των υπηρεσιών υγείας, η αγοραπωλησία τους, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ένα: Όσο στη δημόσια Υγεία θα αναπτύσσεται η επιχειρηματική δράση, τόσο θα πληρώνουμε τα σπασμένα και εμείς και οι ασθενείς και οι υγιείς. Γι’ αυτό πρέπει να ενισχυθούν οι αγώνες να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία, να έχει ο λαός αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία – Πρόνοια.

Αυτή την αλήθεια, την αιτία των προβλημάτων συγκαλύπτουν όλοι εκείνοι που τα “ρίχνουν” όλα στα μνημόνια, στη “κακή” διαπραγμάτευση και στους χειρισμούς της κυβέρνησης και όχι στην στήριξη της ανταγωνιστικότητας, από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τη σημερινή.

Η κατάσταση αυτή αναδεικνύει την αναγκαιότητα της ανάπτυξης κοινής δράσης της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, των νέων και των γυναικών από τα λαϊκά στρώματα, που θα παλεύει για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, χωρίς επιχειρηματική δράση μέσα και έξω από αυτό, για την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής.

Τώρα να δώσουμε απάντηση, να κλιμακώσουμε τους αγώνες, διεκδικώντας:

  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία που να καλύπτει τις ανάγκες μας, με πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου Αργοστολίου, του Μαντζαβινάτειου και όλων των δομών υγείας στο Νομό. Καμία μετακίνηση γιατρού – να επιστρέψουν πίσω όσοι μετακινήθηκαν.
  • Μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με συμβάσεις έργου. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους.
  • Να σταματήσει κάθε πληρωμή από τους ασθενείς που προσέρχονται να εξεταστούν στα τακτικά και επείγοντα ιατρεία, για εξετάσεις στα εργαστήρια του νοσοκομείου, για θεραπείες, επεμβάσεις ή νοσηλεία, είτε είναι ασφαλισμένοι είτε ανασφάλιστοι.
  • Ανάπτυξη κρατικού φορέα έρευνας, παραγωγής, εισαγωγής και δωρεάν διάθεσης των φαρμάκων με αποκλειστικά επιστημονικά κριτήρια.
  • Άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ ώστε να καλύπτει πλήρως και άμεσα τα επείγοντα περιστατικά
  • Άμεση χρηματοδότηση από το κράτος των ασφαλιστικών ταμείων, του ΕΟΠΥΥ και των νοσοκομείων. Να αυξηθεί η φορολογία στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στο 45%.

Αργοστόλι 3/6/2016

Η προσωρινή διοίκηση

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer