Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στην ΔΟΥ Αργοστολίου, μέλη της ΠΑΣΕΒΕ, του τοπικού Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου και του Συλλόγου Υδραυλικών, ενάντια στη φοροληστεία
Παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία
Κοινωνία
10/06/2015 | 10:09

Του Μιχάλη Ανδρεαδάκη

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στην ΔΟΥ Αργοστολίου, μέλη της ΠΑΣΕΒΕ, του τοπικού Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου και του Συλλόγου Υδραυλικών, ενάντια στη φοροληστεία, όπως χαρακτηρίζεται, που συνεχίζεται για τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Στο υπόμνημα που κατατέθηκε στον διευθυντή της ΔΟΥ Αργοστολίου Μίλτο Σιμωτά, από τον  Νίκο Τσιμάρα εκ μέρους του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, αναφέρονταν τα εξής:

“Η κατάσταση για μας τους αυτοαπασχολούμενους και ελευθέρους επαγγελματίες δεν άλλαξε αφού συνεχίζεται η φοροληστεία. Μας φορολογεί με 26% από το πρώτο ευρώ για άλλη μια χρονιά. Συνεχίζει το καθεστώς της προκαταβολής φόρου 55%. Ξανά ο φόρος επιτηδεύματος και ο ΕΝΦΙΑ. απαιτούν αναδρομικά το τέλος επιτηδεύματος (1000 ευρώ) του 2012 στις Ο.Ε και Ε.Ε.Ο κάθε ένας μας γνωρίζει τους τζίρους που κάνει τα τελευταία χρόνια. Για χιλιάδες το «λουκέτο» είναι πλέον η μόνη «αναγκαστική επιλογή» Τα χρέη στον ΟΑΕΕ, στην εφορία, στις τράπεζες μάς έχουν πνίξει! Δεν έχουμε  να πληρώσουμε! Δεν μπορούμε να ζήσουμε πια τις οικογένειές μας. Στις κόκκινες γραμμές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν είναι γραμμένες οι ανάγκες και τα προβλήματα των οικογενειών μας. Δεν είναι η ανάκτηση όλων όσων χάθηκαν με τις πολιτικές των τελευταίων χρόνων, ήδη άρχισαν να ομολογούν  για επώδυνη συμφωνία. Για τα μονοπώλια και τις μεγαλοεπιχειρήσεις γίνονται τα παζάρια και οι ελιγμοί. Μέτρα ενίσχυσης της κερδοφορίας τους συζητάνε στην ΕΕ με τους “θεσμούς”, τους τραπεζίτες και τον ΣΕΒ”.

Ο κ. Σιμωτάς, από την πλευρά του, άκουσε προσεκτικά τις θέσεις των συγκεντρωμένων και τόνισε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα τους στην κεντρική διοίκηση.

Μετά το τέλος της κινητοποίησης, ο Σταύρος Γρηγορόπουλος, ως μέλος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, άφησε αιχμές για την απουσία των άλλων τοπικών συλλόγων.

Οι διεκδικήσεις της ΠΑΣΕΒΕ συνοψίζονται στα ακόλουθα αιτήματα:

  • Κατάργηση του νόμου που μας επιβάλλει την εξοντωτική φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ και αναδρομική διαγραφή των φόρων που επιβλήθηκαν.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ
  • 20.000 ευρώ αφορολόγητο και επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.
  • Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, την εκπαίδευση, την υγεία και τα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας. Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
  • Κούρεμα των χρεών προς τις τράπεζες κατά 30% για όσους διατηρούν ακόμα την επιχείρησή τους, και 50% για όσους έκλεισαν.
  • Μείωση των εισφορών στον ΟΑΕΕ κατά 30%, χωρίς μείωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
  • Πάγωμα των χρεών προς ΟΑΕΕ και το δημόσιο, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση για το υπόλοιπο ποσό, με δόσεις που να μην ξεπερνούν το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
  • Καμία κατάσχεση 1ης κατοικίας, αναστολή κατασχέσεων, επαγγελματικής στέγης, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών.
  • Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Επαναφορά 13ης , 14ης σύνταξης. Να επιστραφούν εδώ τώρα τα κλεμμένα αποθεματικά. Αύξηση της χρηματοδότησης του ΟΑΕΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία. Δωρεάν υγεία – περίθαλψη για όλους.

Ολες οι ταξικές δυνάμεις ανανέωσαν πλέον το ραντεβού για το απόγευμα της Πέμπτης (19:30) που έχει προγραμματιστεί το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για το νέο μνημόνιο, τις εξελίξεις στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, το ασφαλιστικό και την υγεία.

eforia (1) eforia (2) eforia (3) eforia (4) eforia (5) eforia (6) eforia (7) eforia (9) eforia (10) eforia (11) eforia (12) eforia (13) eforia (14) eforia (15)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer