Οι φορείς καταδίκασαν απερίφραστα την περικοπή των ολιγομελών τμημάτων στο ΓΕΛ Ληξουρίου, στο ΓΕΛ Σάμης και στο 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου.
Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις περικοπές τμημάτων από την ΕΛΜΕΚΙ
Κοινωνία
27/10/2015 | 08:01

Η ΕΛΜΕ-ΚΙ, η Ένωση Γονέων Κεφαλονιάς, Σύλλογοι Γονέων των σχολείων του Νομού, η Λαϊκή Επιτροπή Παλικής και συνάδελφοι έδωσαν μαχητικό «παρών» στην παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις περικοπές τμημάτων σε σχολεία. Αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς κ. Δρακουλόγκωνα, τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Κεφαλλονιάς κ. Κεκκάτο και τον υπεύθυνο εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) κ. Μιχόπουλο.
Οι φορείς καταδίκασαν απερίφραστα την περικοπή των ολιγομελών τμημάτων στο ΓΕΛ Ληξουρίου, στο ΓΕΛ Σάμης και στο 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Γκούση. Τόνισαν πως πρόκειται για τρία σχολεία που υφίστανται με τραγικό τρόπο τις συνέπειες από το σεισμό και τις πλημμύρες. Η ενέργεια αυτή, είπαν, ευθυγραμμίζεται με τη γενικότερη πολιτική της συγκυβέρνησης για μείωση των δαπανών για την παιδεία που οξύνει τα ήδη μεγάλα προβλήματα (κενά, μεταφορές, αναλογία μαθητών / εκπαιδευτικών στο τμήμα, υποδομές, χρηματοδότηση σχολικών επιτροπών κλπ.). Ευθυγραμμίζεται, ακόμη, με τις λεγόμενες βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ και του ΟΟΣΑ και τις αξιολογήσεις δομών της εκπαίδευσης.
Η απαράδεκτη απόφαση του κ. Περιφερειακού παρακάμπτει τις ανάγκες των μαθητών, καταργεί το καθεστώς του σεισμόπληκτου για τις σχολικές μονάδες, ανοίγει δρόμο για νέες καταργήσεις – συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων, επιβαρύνει περαιτέρω την εκπαιδευτική διαδικασία. Δρα σωρευτικά σε όσα υποφέρουν τα σχολεία από τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, τους σεισμούς και τις πλημμύρες.
Στην παραπάνω βάση οι μαζικοί φορείς κάλεσαν τους εκπροσώπους της Περιφερειακής και της Δημοτικής Αρχής, καθώς και της ΔΔΕ, να παρέμβουν και να απαιτήσουν με τη σειρά τους την ανάκληση της απόφασης.
Οι εκπρόσωποι της τοπικής διοίκησης δεσμεύτηκαν να θέσουν το θέμα στα συλλογικά όργανα (Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο) και να διαμαρτυρηθούν άμεσα για το γεγονός. Ο εκπρόσωπος της ΔΔΕ είπε ότι η υπηρεσία συνηγορεί στο αίτημα που επανακατατέθηκε επικαιροποιημένο από τα σχολεία και ότι έχει παρέμβει διοικητικά προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί γονείς – μαθητές – εκπαιδευτικούς σε επαγρύπνηση και δράση προκειμένου να ανακληθεί η επαίσχυντη απόφαση και ενάντια στο σύνολο της βάρβαρης πολιτικής συγκυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου.
Αργοστόλι 26/10/2015
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer