Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι η συμμετοχή καθαριστριών από μια σειρά σχολεία του Νομού στη σύσκεψη που έγινε στο Εργατικό Κέντρο, τη Δευτέρα 12 Οκτώβρη, δείχνει την αγανάκτηση του κλάδου αυτού για τη νέα μείωση κατά 10%των ήδη απαράδεκτα χαμηλών αποδοχών.
Παράσταση διαμαρτυρίας για τις σχολικές καθαρίστριες
Κοινωνία
12/10/2015 | 23:08

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι η συμμετοχή καθαριστριών από μια σειρά σχολεία του Νομού στη σύσκεψη που έγινε στο Εργατικό Κέντρο, τη Δευτέρα 12 Οκτώβρη, δείχνει την αγανάκτηση του κλάδου αυτού για τη νέα μείωση κατά 10%των ήδη απαράδεκτα χαμηλών αποδοχών. Υπάρχουν καθαρίστριες που αμείβονται με 90 ευρώ το μήνα και θα πάνε στα 80, από άλλες «κόβονται» αίθουσες κοκ. Δουλεύουν από την αρχή της σχολικής χρονιάς και για τη μεγάλη πλειονότητα συμβάσεις θα υπογραφούν από αύριο. Υπάρχει ερώτημα εάν τα δεδουλευμένα θα καταβληθούν. Αίσχος!!!! Είναι σημαντικό γεγονός ότι εκφράζεται η διάθεση για αγώνα ενάντια στην κακοπληρωμένη ακόμη και απλήρωτη εργασία, ενάντια στην εξαθλίωση στην οποία η κυβέρνηση σέρνει τις ίδιες και τις οικογένειές τους. Στο τραπέζι της συζήτησης μπαίνουν οι απαιτήσεις για κάλυψη των αναγκών τους, για να μη γίνει καμία μείωση των αποδοχών, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, για μόνιμη σταθερή εργασία κοκ. Ανοίγει το ζήτημα της σχολικής υγείας, που είναι πεδίο κοινής δράσης όλης της σχολικής κοινότητας.
Οι φορείς που παραβρέθηκαν (Εργατικό Κέντρο, Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Ένωση Γονέων, ΕΛΜΕ-ΚΙ, ΔΑΣ ΟΤΑ κλπ) απέδειξαν με την παρουσία τους την ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση για το θέμα.
Θα δώσουμε το «παρών» στην παράσταση που θα γίνει
στο Δήμο Κεφαλονιάς
την Τρίτη 13 Οκτώβρη 2015
και ώρα 11 πμ.
Ακόμη πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά να εκφραστεί η αλληλεγγύη. Μαθητές, γονείς, εργαζόμενοι να αγκαλιάσουν αυτή τη δύσκολη ώρα τις σχολικές καθαρίστριες και τον αγώνα τους.
Αργοστόλι 12/10/2015
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer