Με ανακοίνωση του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου στηρίζει έμπρακτα την «Kefalonian Lines» και το «Νήσος Κεφαλονιά»
Παίρνει ξεκάθαρη θέση ο Θεόφιλος για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στη Κεφαλονιά
Πολιτική
12/05/2013 | 12:28

Μετά από την  αποχώρηση της εταιρείας STRINTZIS FERRIES από τις γραμμές της Κεφαλονιάς και μέχρι πριν από λίγο καιρό, πολλοί από εμάς πιστέψαμε ότι ζούμε σε ένα ακριτικό νησί όπου η επικοινωνία με την υπόλοιπη Ελλάδα είναι δύσκολη και εξαρτώμενη από διάφορους “μη προβλέψιμους” παράγοντες.

Αλλά και λίγο πιο παλιά, πολλοί  κάτοικοι και τουρίστες παραπονιούνταν για την εκμετάλλευση που υφίσταντο από τις ναυτιλιακές εταιρείες που δραστηριοποιούνταν στις γραμμές του νησιού μας και οι οποίες λειτουργούσαν σχεδόν σε μονοπωλιακό καθεστώς. Ήμασταν εξάλλου γνωστοί για το πολύ υψηλό αντίτιμο που έπρεπε να καταβάλλει κάποιος  που χρησιμοποιούσε καράβι για έρθει στην Κεφαλονιά. Όπως γνωστά ήταν και γεύματα στα οποία  παραβρίσκονταν ο Δήμαρχος και μεγαλομέτοχοι των συγκεκριμένων εταιρειών.

Ευτυχώς με την επιμονή και το ζήλο κάποιων συμπατριωτών μας που επένδυσαν και επαναδρομολόγησαν το αγαπημένο καράβι των Κεφαλονιτών, το «ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ», το σκηνικό άλλαξε.

Επιτέλους η ακτοπλοΐα του νησιού μας άρχισε να λειτουργεί σε συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού και η τοπική κοινωνία να απολαμβάνει τα πλεονεκτήματα που έχανε τόσο καιρό με αποτέλεσμα τον υποβιβασμό του νησιού μας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο τομέας προβολής και διαφήμισης. Όταν στο νησί μας  υπήρχε μόνο μια ναυτιλιακή εταιρεία δεν υπήρχε άγχος για προβολή στα τοπικά ΜΜΕ. Η εμφάνιση της KEFALONIAN LINES άλλαξε τα δεδομένα. Πρώτα αυτή και εν συνεχεία η IONIAN FERRIES επένδυσαν σε αυτό τον τομέα προβάλλοντας όχι μόνο αυτό που η καθεμιά προσφέρει αλλά και το νησί μας.

Ως ζωτικό κομμάτι της αγοράς γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι ο υγιής ανταγωνισμός δημιουργεί θετικά οφέλη για την τοπική κοινωνία και συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη και στην ευμάρεια των κατοίκων. Γι΄αυτό και είμαστε προασπιστές κάθε υγιούς επιχειρηματικής κίνησης που στοχεύει στην προσφορά και δεν ζημιώνει το κοινωνικό σύνολο.

Θεωρούμε απαράδεκτη και είμαστε κάθετα αρνητικοί σε οποιαδήποτε κίνηση οποιουδήποτε φορέα ή θεσμού στηλιτεύει τον ανταγωνισμό και θέτει εμπόδια στην  ποιοτική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία του νησιού μας.

Όλες οι εταιρείες που διασυνδέουν ακτοπλοϊκά το νησί μας με την Πάτρα, την Κυλλήνη, την Λευκάδα, την Ζάκυνθο αλλά και η τοπική γραμμή Αργοστόλι-Ληξούρι, από τη στιγμή που λειτουργούν σε συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού και προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στο επιβατικό κοινό εξυπηρετώντας τις ανάγκες του, πρέπει να υποστηρίζονται και να ενθαρρύνονται προκειμένου να συνεχίζουν το έργο τους και να συμβάλλουν στην τοπική ανάπτυξη προς όφελος της Κεφαλονιάς.

Μόνο με αυτόν τον τρόπο, αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο για τη χώρα μας, θα βοηθήσουμε στην βελτίωση της επιβατικής και εμπορευματικής κίνησης του νησιού μας  με θετικές αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλους τους τομείς της τοπικής οικονομίας.

Αργοστόλι 12-05-2013

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς & Ιθάκης
Δημοτικός Σύμβουλος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer