Κάτι νόστιμο και διαφορετικό για το μεσημεριανό σας!
Πίτσα κέικ
Μαγειρική
06/11/2015 | 12:10
Κάτι νόστιμο και διαφορετικό για το μεσημεριανό σας!
Υλικά συνταγής:
2 3/4 κούπας αλεύρι
1 baking powder (20 γρ.)
4 αβγά
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
3/4 κούπας ηλιέλαιο
1 1/2 κούπα τριμμένη γραβιέρα ή διάφορα κίτρινα τυριά
2 κόκκινες πιπεριές φλωρίνης σε μικρά καρέ
1 μεγάλη πράσινη σε μικρά καρέ
1 κ.γ κοφτό αλάτι
1 κούπα αλλαντικά της αρεσκείας μας σε κομματάκια
1/2 κούπας ελιές
λίγη ρίγανη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με το baking powder και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με το μίξερ να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ηλιέλαιο και χτυπάμε για λίγο ακόμη.
- Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε στο μπολ μας τις πιπεριές, τα κασέρια, τις ελιές, τα αλλαντικά, το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά με σπάτουλα. Το μείγμα θα είναι σφιχτό, μη σας ανησυχεί, έτσι πρέπει.
- Αδειάζουμε σε φόρμα ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ βουτυρωμένη με διάμετρο 25 εκ. ή ακόμη καλύτερα σε μακρόστενη με διαστάσεις 34×12 εκ. βουτυρωμένη και στρωμένη με λαδόκολλα για πιο εύκολο ξεφορμάρισμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C με αντιστάσεις πάνω κάτω περίπου 1 ώρα ή ώσπου να βγαίνει στεγνό ένα μαχαίρι όταν, το βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
- Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να σταθεί για περίπου 15 λεπτά και ξεφορμάρουμε.
- Σερβίρουμε σε κομμάτια.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ