Οι δημοτικοί σύμβουλοι που έδωσαν το παρόν στο συμβούλιο ψήφισαν υπέρ της πρότασης της εισήγησης, εκτός από τους κ. Γκισγκίνη και Κουρούκλη της Λαϊκής Συσπείρωσης, που ψήφισαν τη δική τους πρόταση.
Πέρασε από το Δ. Σ. το θέμα της υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας
Κοινωνία
20/02/2016 | 11:08

Πέρασε κατά πλειοψηφία από το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, το μεσημέρι της Παρασκευής ,το θέμα της έγκρισης συμμετοχής και υποβολής αίτησης χρηματοδότησης στην πράξη με τίτλο «Λειτουργία δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας – Λειτουργία Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο»

Την εισήγηση έκανε η αντιδήμαρχος Σοφία Γαρμπή, η οποία έδωσε στοιχεία για τη λειτουργία του κέντρου κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σύμβασης, καθώς και το προσωπικό που απασχολεί, μία κοινωνική λειτουργό και μια ψυχολόγο. Για το τελευταίο ειπώθηκε ότι θα προσληφθούν ακόμη μια κοινωνική λειτουργός και ένας νομικός σύμβουλος. Επίσης, ανακοινώθηκαν κάποια ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία σχετικά με τη δράση του κέντρου και τη στήριξη που παρέχει στις γυναίκες.

Αξίζει να τονιστεί πως για την υποβολή της πρότασης ένταξης της Πράξης απαιτείται η έγκριση σύναψης τριμερούς Προγραμματικής Συμφωνίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι) και του Δήμου Κεφαλλονιάς καθώς και η έγκριση σχεδίου απόφασης πρόθεσης υλοποίησης της Πράξης με ίδια μέσα.
Ουσιαστικά έτσι θα συνεχίσει τη δράση του και θα αναβαθμιστεί το Κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο. Η χρηματοδότηση της πράξης διαρκεί 36 μήνες το συνολικό ποσό είναι 192.112,92 € με Φ.Π.Α
Το θέμα εισήχθη ως επείγον στο δημοτικό συμβούλιο γιατί η προθεσμία υποβολής της Πρότασης είναι μέχρι την Δευτέρα 22/2/2016.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι που έδωσαν το παρόν στο συμβούλιο ψήφισαν υπέρ της πρότασης της εισήγησης, εκτός από τους κ. Γκισγκίνη και Κουρούκλη της Λαϊκής Συσπείρωσης, που ψήφισαν τη δική τους πρόταση.

ds-symvoyleytiki-gynaikvn1 ds-symvoyleytiki-gynaikvn3-1

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer