Πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα η πρώτη συνάντηση – εκδήλωση με τους Τούρκους Tour Operators και τουριστικούς πράκτορες
Πέραν κάθε προσδοκίας η πρώτη συνάντηση με τους Τούρκους Τουριστικούς Πράκτορες
Τουρισμός
13/10/2015 | 17:37

Πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015, η πρώτη συνάντηση – εκδήλωση με τους (13 τον αριθμό ) Τούρκους Tour Operators και τουριστικούς πράκτορες, με επί κεφαλής τον Πρόεδρο του Συνδέσμου των κ Οrhan Cebi, και την Ακόλουθο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα, κα Asli Guntogdu Aksungur. H συνάντηση – εκδήλωση αυτή έγινε στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με τον κ. Στέφανο Χατζημανόλη, προκειμένου να γίνει άνοιγμα της Τουρκικής τουριστικής αγοράς στα Ιόνια Νησιά.

Έγινε παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της ΠΙΝ στους φιλοξενούμενους από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού & Τουριστικής Προβολής κ Σπύρο Γαλιατσάτο και τον κ Νίκο – Φοίβο Καλούδη, με  video της Κέρκυρας αλλά και ένα τεχνολογικά υπερσύγχρονο video των Ιονίων Νήσων, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, διάρκειας  3΄ λεπτών. Επίσης παρουσιάστηκαν και άλλα στοιχεία επαγγελματικού ενδιαφέροντος (αριθμός καταλυμάτων, στοιχεία αφίξεων, χώρες προέλευσης τουρισμού, αεροπορικές εταιρείες, κλπ), καθώς και οι σύγχρονες δράσεις τουριστικής προβολής που θα ακολουθήσει η ΠΙΝ.
Αποφασίστηκε η πραγματοποίηση παρουσίασης, εκ μέρους της ΠΙΝ, σε Ανδριανούπολη, Ραιδεστό και Κωνσταντινούπολη, η κοινή συνέντευξη τύπου της ΠΙΝ και της κας. Ακόλουθου της Τουρκικής Πρεσβείας στην Τουριστική Έκθεση PHILOXENIA (Θεσ/νικη) και ενδεχομένως κοινά (Ελληνοτουρκικά) φεστιβάλ τζάζ.
Ο ενθουσιασμός των επισκεπτών ήταν πρόδηλος, αφού όπως δήλωσαν, ανακάλυψαν τον Τουριστικό προορισμό που αναζητούσαν, συνειδητοποιώντας μάλιστα ότι η απόσταση των Ιονίων Νήσων από την Τουρκία, είναι πολύ μικρότερη απ’ ότι περίμεναν.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ή έκαναν παρέμβαση: ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο Δήμαρχος Κέρκυρας κ. Κων/νος Νικολούζος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Τουριστικής Προβολής κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, η Ακόλουθος Τουρισμού κ Πολιτισμού Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα κα. Aslı Gündoğdu Aksungur, ο Πρόεδρος TURSAB κ. Orhan Cebi, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκ. Τουρ. Καταλυμάτων Κέρκυρας κ. Κων/νος Μπρεντάνος, ο δημοτικός σύμβουλος Παξών και υπεύθυνος για θέματα τουρισμού κ. Γιώργος Λύχνος, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας κ. Σπύρος Μίχας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς κ. Γεράσιμος Τιμοθεάτος, ο εκπρόσωπος των Τουριστικών Πρακτόρων Κεφαλονιάς κ. Κίμωνας Γασπαράτος και ο Πρόεδρος των Αργυροχρυσοχόων Κέρκυρας κ Γιώργος Καλούδης. Την εκδήλωση παρακολούθησαν ακόμη περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πολλοί τουριστικοί πράκτορες από τα Ιόνια Νησιά.

Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος τόνισε ότι στη στρατηγική που χάραξε η νέα περιφερειακή αρχή για την τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας, μαζί με τους εμπλεκόμενους τουριστικούς φορείς, μεταξύ άλλων αποφάσισε το άνοιγμα νέων τουριστικών αγορών. «Με γνώμονα λοιπόν τον σεβασμό και την ειλικρίνεια τα οποία είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις και ως προς τις όποιες συναλλαγές αλλά και τις ανθρώπινες σχέσεις εν γένει, ξεκινήσαμε τις προσπάθειες μας από τους θεσμούς της γειτονικής μας χώρας τουτέστιν την Τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, την οποία προ μηνών επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού κ. Γαλιατσάτος Σπύρος και σε συνάντηση με την κ. Ακόλουθο ανέπτυξε τους στόχους και τις προθέσεις μας. Πιστεύουμε όμως, ότι αυτή η επικοινωνία δεν μπορεί να έχει μόνο “συναλλακτικά” χαρακτηριστικά. Φιλοδοξούμε ότι θα συμβάλλει ακόμα πιο πολύ στο να δυναμώσουν οι δεσμοί φιλίας και καλής γειτονίας με τον Τούρκικο Λαό» συνέχισε, κάνοντας λόγο για στοχευμένη και σύγχρονη τουριστική προβολή αλλά και στήριξη των δικτύων διοχέτευσης του τουριστικού ρεύματος από και προς τον τόπο μας. tourkoi_operators

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θέλει να ευχαριστήσει για την προσφορά τους αλλά και την αρωγή που προσέφεραν: το ξενοδοχείο Corfu Holiday Palace, το Επιμελητήριο Κέρκυρας και τον ΓΓ αυτού κ. Νίκο Χειρδάρη, τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης και του Μουσείου Casa Parlante, τον κ. Τριβυζά και το εστιατόριο Century Resort, τα ξενοδοχεία Corfu Chandris, Kontokali Bay και Marbella Corfu, και την ποτοποιία «Βασιλάκης».

(Η εκδήλωση παρουσίασης του τουριστικού προϊόντος των Ιονίων Νήσων στους Τούρκους τουριστικούς πράκτορες βρίσκεται αναρτημένη στο youtube.com  «ΠΙΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ»).
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

tourkoi_operators

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer