Εύκολο και γρήγορο φαγητό, έτοιμο σε 20 λεπτά
Πένες με χωριάτικο λουκάνικο και πάπρικα
Μαγειρική
23/10/2014 | 10:53

Εύκολο και γρήγορο φαγητό, έτοιμο σε 20 λεπτά.

Υλικά συνταγής:

  • 150 γραμμάρια πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 κονκασέ ντομάτας
  • 500 γραμμάρια πένες
  • 200 γραμμάρια χωριάτικο λουκάνικο
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
  • ρίγανη
  • ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση:

  1. Σοτάρουμε το λουκάνικο με ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσει. Βάζουμε και το σκόρδο και συνεχίζουμε μέχρι να γίνουν χρυσαφιά.
  2. Προσθέτουμε την πάπρικα και την ζεσταίνουμε για ένα λεπτό και μετά την κάπαρη, το ξύσμα λεμονιού, την κόκκινη πιπεριά και τη ντομάτα.
  3. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά για να δέσει η σάλτσα.
  4. Εν τω μεταξύ βάζουμε νερό να βράσει και βράζουμε τις πένες για 10 – 12 λεπτά. Στραγγίζουμε και ανακατεύουμε με τη σάλτσα.

Tips

Το λουκάνικο έχει πολύ λίπος. Αν θέλουμε να είναι πιο ελαφρύ το βράζουμε λίγα λεπτά πρώτα.

 

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ