Πεντανόστιμες πένες με λουκάνικο και σπανάκι στο φούρνο
Πένες με λουκάνικο και σπανάκι στο φούρνο
Μαγειρική
27/10/2014 | 13:05
Πεντανόστιμες πένες με λουκάνικο και σπανάκι στο φούρνο.
Υλικά συνταγής:
- 225 γραμμάρια πένες
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
- 2 φλιτζάνια συσκευάζονται φρέσκα φύλλα σπανάκι
- 1 1/2 φλιτζάνια μαγειρεμένο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
- 1 1/2 φλιτζάνια καπνιστό λουκάνικο κομμένο σε φέτες
- 700 γραμμάρια ντομάτες ψιλοκομμένες
- 112 γραμμάρια ψιλοκομμένο πράσινο τσίλι
- 2 φλιτζάνια τυρί τριμμένο
Εκτέλεση:
- Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 7 λεπτά. Ενώ τα ζυμαρικά το μαγείρεμα, ψιλοκόψτε τα λαχανικά και κρέατα.
- Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και κρατήστε τα στην άκρη. Περιχύστε με λίγο λάδι για να μην κολλήσουν ζυμαρικά μεταξύ τους.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το λάδι και προσθέστε τα κρεμμύδια, σοτάρετε για 2-3 λεπτά.
- Προσθέστε το σκόρδο ψιλοκομμένο και το σπανάκι. Ζεσταίνετε μέχρι το σπανάκι μέχρι να αρχίσει να μαραίνετε.
- Προσθέστε το βραστό κοτόπουλο, λουκάνικα κομμένα σε φέτες, ντομάτες, πράσινες καυτερές πιπεριές και 1φλιτζάνι τυρί. Ανακατέψτε μέχρι το τυρί να λιώσει.
- Απλώστε το μείγμα με τα λουκάνικα και τις πένες σε ένα πυρέξ.Πασπαλίστε τα ζυμαρικά με το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
21:49